Aarøy-dobbel gir Start hodebry

Aarøy-dobbel gir Start hodebry
Aarøy-dobbel gir Start hodebry

Aalesunds Tor Hogne Aarøy ble dagens mann med to scoringer da sunnmøringene snudde kampen og vant 2-1 i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Dermed gikk Start på sitt femte strake serietap og nærmer seg ubønnhørlig nedrykk med stormskritt. Start har ikke vunnet en seriekamp siden 3-1-seieren over Sandefjord 13. juni. Gjestene på sin side har tatt syv poeng på de tre siste kampene.

- Start var best i 1. omgang, men etter hvilen la vi om systemet og spilte oss etter til flere sjanser. Utligningen kom på et heldig tidspunkt, men alt i alt synes jeg vi vinner fortjent, sa Aafk-trener Per Joar Hansen til NTB.

Etter stillingskrig i åpningsminuttene spilte Start seg fram til kampens første store målsjanse etter drøye 10 minutters spill, men Adin Brown i Aalesund-målet avverget det farlige innlegget fra Morten Hæstad. Hjemmelaget fortsatte å produsere sjanser, og etter knappe kvarteret fant Børufsen veien til nettmaskene etter et frispark, men hjemmelagets scoringen ble annullert for offside.

Hjemmelaget fortsatte med å trykke på. Ben Wright var nær scoring midtveis i omgangen da han mottok et innlegg fra Børufsen på femmeteren, men Wright fikk ikke kontroll på ballen og fikk aldri avsluttet.

Børufsen-scoring

Det fikk imidlertid Børufsen selv etter at Morten Hæstad driblet seg inn i 16-meteren fra kanten. Hæstad fikk imidlertid ballen litt for langt foran seg. Kula trillet mot Børufsen som knallet inn sitt femte mål for sesongen. Utagbart for Brown i Aalesund-buret som ikke rakk å reagere.

-1. omgang var meget bra, men vi slipper oss ned etter pausen, sukket Børufsen oppgitt.

Gjestene kviknet litt til etter scoringen, men hjemmelaget hadde forholdsvis god kontroll bakover. Dermed gikk lagene til pause med en Start-ledelse.

Aarøy snudde

Midtveis i annen omgang var gjestene nær utligning da Tor Hogne Aarøy kom alene gjennom og dro av Kenneth Høie i Start-målet. Men hjemmelagets Børufsen gjorde en kjempejobb defensivt og taklet ballen til corner foran nesa på Aafk-spissen.

Aarøy gjorde alt godt igjen for den misbrukte sjansen i forkant av corneren, og headet inn utligningen for gjestene etter 65 minutter. Ygor ble minst et hode for kort i duellen, akkurat slik han var da kampen ble avgjort ti minutter før slutt. Nok en gang brukte den lange spissen hodet, og Høie i Start-målet måtte kapitulere.

- Vi må bare innse at vi er der vi er. Men det skal vise seg at Ole Martin Årst blir viktig for oss. Han kan bringe trygghet inn i laget. Slik vi spiller nå tar på nervene til de yngre spillerne, sa Starts mediedirektør Svein Mathisen.

Som om ikke nederlaget gjorde vondt nok, ble Start-trener Stig Inge Bjørnebye vist opp på tribunen rett etter 1-1-målet. Eksproffen ga seg aldri med å kjefte på dommeren etter at Børufsen fikk gult kort.

Opp på tribunen med treneren og ned på kvalifiseringsplass med Start, som nå bare har Sandefjord og Odd bak seg på tabellen.

Start - Aalesund 1-2 (1-0)

11.414 tilskuere

Mål: 1-0 Espen Børufsen (34), 1-1 Tor Hogne Aarøy (65) 1-2 Aarøy (80).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Enar Jääger, Gustave Bahoken, Joakim Austnes, Benjamin Kibebe, Aalesund, Espen Børufsen, Start.

Lagene:

Start (4-3-3): Kenneth Høie - Kristoffer Paulsen, Atle Roar Håland, Ygor Marciel Santiago, Lars Martin Engedal - Johannes Thor Hardarson (Aram Kahlili fra 86.), Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad - Morten Hæstad (Bruno Silva da Costa fra 77.), Ben Wright (Jesper Mathisen fra 81.), Espen Børufsen.

Aalesund (4-5-1): Adin Brown - Enar Jääger, Haraldur Gudmundsson, Benjamin Kibebe, Gustave Bahoken (Karl Oskar Fjørtoft fra 57.) - Amund Skiri, Magnus Kihlberg (Trond Fredriksen fra 86.), Jeffrey Aubynn, Tor Hogne Aarøy, Joakim Austnes - Diego Silva (Lasse Olsen fra 73.)

Brann - Stabæk 3-0 (1-0)

17.182 tilskuere

Mål: 1-0 Thorstein Helstad (8), 2-0 Helstad (84), 3-0 Helstad (88).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad IL.

Gult kort: Petter Vaagan Moen, Kristjan Örn Sigurdsson, Brann, Veigar Pall Gunnarsson, Henning Hauger, Alanzinho, Stabæk.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Cato Guntveit, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Tijan Jaiteh (Ardian Gashi fra 75.), Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad (Armann Smari Björnsson fra 90.), Robbie Winters (Erik Huseklepp fra 69.).

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Pontus Segerström, Bjørnar Holmvik - Christian Keller (Eirik Markegård fra 72.), Henning Hauger, Somen A. Tchoyi, Alanzinho (Branimir Poljac fra 83.) - Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson.

Fredrikstad - Lillestrøm 0-0

12.261 tilskuere.

Dommere: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gule kort: Pål André Czwartek, Fredrikstad, Pål Steffen Andresen, Lillestrøm.

Lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Patrick Gerrbrand, Raio Piiroja, Johan Sjöberg - Miika Multaharju (Gardar Johansson fra 78 min.), John Anders Bjørkøy, Kasey Wehrman, Raymond Kvisvik (Hans Erik Ramberg fra 83 min.) - Tarik Elyounussi, Ismael Beko Fofana (Brian West fra 54 min.).

Lillestrøm (4-3-3): Otto Fredriksson - Espen Søgård, Anders Rambekk Pål Steffen Andresen, Shane Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Magnus Myklebust, Arild Sundgøt, Olivier Occean.

Odd - Strømsgodset 0-1 (0-0)

6367 tilskuere

Mål: 0-1 Thomas Sørum (50)

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Trond Fredrik Ludvigsen, Strømsgodset.

Lagene:

Odd (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, André Muri, Nat Borchers, Tuomo Könönen - Jacob Sørensen, Tommy Svindal Larsen, Morten Fevang, Petter Bruer Hansen (Jan Tore Amundsen fra 66.) - Zbynek Pospech (Trond Viggo Thoresen fra 78.), Fernando de Ornelas (Fredrik Gulsvik fra 66.)

Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen - André Bergdølmo, Ronny Deila (Glenn Andersen fra 71.), Alexander Aas, Samir Fazlagic - Ousman Nyan, Fredrik Winsnes, Øyvind Leonhardsen - Stian Ohr, Thomas Sørum (Peter Kovacs fra 75), Trond Fredrik Ludvigsen (Einar Kalsæg fra 61.).

Rosenborg - Viking 4-2 (1-0)

18.893 tilskuere

Mål: 1-0 Didier Konan (22), 2-0 Steffen Iversen (50), 3-0 Iversen (82), 3-1 Hannes Sigurdsson (86), 4-1 Konan (87), 4-2 Sigurdsson (90).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Ingen kort

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld - Roar Strand (Fredrik Stoor fra 68.), Bjørn Tore Kvarme, Christer Basma, Mikael Dorsin - Marek Sapara, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred - Didier Konan, Steffen Iversen, Daniel Braaten (Øyvind Storflor fra 85.).

Viking (4-3-3): Iven Austbø - Børre Steenslid, Peter Abelsson (Razak Pimpong fra 81.), Ragnvald Soma, Thomas Pereira - Andre Danielsen (Alexander Ødegaard fra 46.), Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen - Søren Berg (Hannes Sigurdsson fra 75.), Peter Ijeh, Allan Gaarde.

Spilt lørdag:

Sandefjord - Lyn Oslo 3-1 (3-0)

8103 tilskuere

Mål: 1-0 Kari Arkivuo (18), 2-0 Tommy Knarvik (40), 3-0 Arkivuo (43), 3-1 Jo Tessem (90)

Dommer: Kjetil Sælen, Arna Bjørnar

Rødt kort: Eddie Gustafsson (58), Lyn

Gult kort: Christian Brink, Lyn.

Lagene:

Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen - Olav Zanetti (Jan Frode Nornes fra 46.), Birger Madsen, Fredrik Kjølner, Martin Jensen - Samuel Isaksen, Thomas Sobotzik, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo - Fredrik Thorsen (Andreas Tegström fra 72.), Adriano Munoz (Erik Mjelde fra 81.).

Lyn (4-4-2): Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen, Christian Brink, Indridi Sigurdsson (Tommy Berntsen fra 25.), Ståle Stensaas - Erling Knudtzon (Johan Dahlin fra 59.), Tomasz Sokolowski, Jo Tessem, Endre Fotland Knudsen - Kim Holmen, Dylan Macallister (Emil Hallfredsson fra 61.)

Spilles mandag:

Vålerenga - Tromsø (19.00).

Personvernpolicy