Maddies foreldre kan bli tiltalt

Maddies foreldre kan bli tiltalt
Maddies foreldre kan bli tiltalt

Gerry og Kate McCann risikerer tiltale i England for å ha forlatt barna sine alene den kvelden Maddie forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret vil møte en rekke vanskelige spørsmål i møtet med britisk rettsvesen, skriver Daily Mail. Ifølge avisen vil myndighetene nå stille inngående spørsmål om hvorfor paret lot sine tre barn bli alene igjen i ferieleiligheten

Det britiske Crown Prosecution Service vurderer nå om man skal ta ut tiltale i saken, og om det faktisk har blitt begått en forseelse.

Tidligere har det blitt kjent at en portugisisk kampanje ønsker å få paret tiltalt for vanskjøtsel. Kampanjen har startet på internett, og støttes av pressen i Portugal.

De britiske påtalemyndighetene skal ha respondert på klager til britisk politi om å arrestere paret.

Foreldrene McCann spiste på en tapas-restaurant i nærheten med et vennepar da Madeleine forsvant 3. mai. Paret har forklart på at de vekslet på å gå fra restauranten til leiligheten for å sjekke på barna.

Ifølge Sunday Express er paret svært opprørt over at det kan bli tatt rettslige steg mot dem, og de har kontakt med advokat i tilfelle påtalemyndighetene åpner en sak mot dem.

En tiltale vil falle inn under lovgivningen som tar for seg vanskjøtsel, og vold mot barn under 16.

Talsmannen for familien, Justine McGuinnes sier at ting kunne vært gjort annerledes.

- Hvis de kunne skru tiden tilbake, så er det ting de kanskje ville gjort annerledes. Men det er umulig å si om, hvis det hadde vært en voksen i leiligheten, hadde stoppet en predator.

Gerry McCann ankommer USA i dag. Han skal tilbringe fire dager der for å lære om spesialist-firmaer som jobber med å stoppe barnekidnappinger og seksuelle overgrep, i tillegg til lovgivning rettet mot sex-overgripere.

- Etter å ha besøkt et hjem for barn utsatt for sex-overgrep i London, ville jeg finne ut mer om arbeidet som blir gjort, sier Gerry McCann.

Personvernpolicy