- Facebook truer rikets sikkerhet

Nasjonal sikkerhetsmyndighet er redd informasjonen på Facebook kan misbrukes av terrororganisasjoner, kriminelle og hackere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I en kronikk i Aftenposten beskriver Roar Thon i NSM Facebook som en mulig trussel mot rikets sikkerhet.

- Sosiale nettverk som dette øker risikoen for at forretningshemmeligheter eller sikkerhetsgradert informasjon blir offentliggjort, fordi brukerne ikke er bevisst på verdien av det de legger ut. Det er skremmende å se hva folk allerede har publisert, sier Thon, som er seniorkonsulent i avdeling for sikkerhetskultur i NSM, til Aftenposten.

NSM arbeider blant annet med informasjonssikkerhet for alle offentlige og private virksomheter som sikkerhetsloven gjelder for. Dette er for eksempel departementene og kommuneforvaltningen.

- Før var ansatte i departementer og etater en grå masse. Om de legger ut detaljer om arbeidsplass og arbeidsoppgaver på Facebook, kan trusselaktører få oversikt over hvem som sitter på interessant informasjon, sier Thon. (©NTB)

Personvernpolicy