Åpen for alle - alltid

Ulykkesfredag på norske veier

Ulykkesfredag på norske veier
Ulykkesfredag på norske veier
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble en dramatisk dag på norske veier. Tre personer døde, og flere ble hardt skadd i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Melhus
En mann omkom og tre ble hardt skadd i en frontkollisjon på E6 i Melhus kommune fredag. Foto: Lena Knutli, Adresseavisen / SCANPIX

Oslo (NTB-Anders Eltvik): Fredagen ble preget av flere alvorlige trafikkulykker på norske veier. Tre personer omkom, to i Oslo-området og én sør for Trondheim.

Tre dødsulykker

En kvinnelig motorsyklist døde på E18 ved Skøyen i Oslo. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken som skjedde like før klokka 13.

Senere på ettermiddagen frontkolliderte to biler på E6, tre kilometer nord for Kvål i Melhus kommune. I denne ulykken omkom en mann. Tre personer ble hardt skadd i ulykken, og ble sendt til St. Olavs hospital.

På kvelden omkom en mann i 40-årene ved Alnabru i Oslo. Mannen kjørte på en motorsykkel eller moped, og kolliderte med en lastebil.

12 skadd i samme ulykke

Ved Hokksund i Buskerud ble 12 personer skadd i en ulykke som involverte to personbiler og en minibuss. I minibussen satt en gruppe eldre fra Strømsø Bo- og servicesenter i Drammen. Alle i bussen fikk lettere skader i ulykken. En kvinne ble sendt til Ullevål universitetssykehus med hodeskader, mens de elleve andre ble sendt til Sykehuset Buskerud i Drammen etter ulykken som skjedde på riksvei 35 i 14-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minibussen kjørte inn i en personbil, som hadde blitt dyttet over i feil kjørefelt av en tredje bil.

To kjedekollisjoner

På Romerike var åtte biler involvert i en kjedekollisjon på E6 ved Berger ved 16.30-tiden. Hva som var foranledningen var ikke klart fredag ettermiddag. I denne ulykken ble tre personer lettere skadd.

På samme sted, 20 minutter før kjedekollisjonen, kjørte en personbil av veien i motsatt kjøreretning. Her ble tre personer lettere skadet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På E18 i Vestfold ble tre personer lettere skadd i en annen kjedekollisjon tidligere på dagen. Denne ulykken skjedde ved Kopstad i 13.30-tiden. Ifølge politiet skjedde ulykken da et vogntog først i køen stoppet opp, uten at to personbiler greide å gjøre det samme. Disse braste inn i en stoppet personbil og vogntoget.

99 omkom første halvår

Fredag kom også Statistisk sentralbyrås ulykkesstatistikk for norske veier. Første halvår i år døde 99 personer i trafikken. De foreløpige tallene fra SSB viser at 5.584 personer ble skadd i trafikken første halvår.

Det er i Oppland flest personer har omkommet første halvdel av 2007. 18 personer omkom på veiene i fylket i perioden.

99 omkomne i trafikken mellom januar og juni er 28 færre enn gjennomsnittet for samme periode de siste ti årene. (©NTB)