Meny

Spenningen snart over for Harry Potter-fans

Spenningen snart over for Harry Potter-fans

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fans over hele verden venter på den siste Harry Potter-boka, og noen fikk tak i boka litt før andre.

London (NTB-AP): Fans over hele verden ivrer etter å få fatt i den sjuende og siste Harry Potter-boka for å se hvordan det hele ender. Og noen fikk tak i boka litt før andre.

Tusenvis av fans, mange utkledd i kjent Harry Potter-stil, sto timevis i kø utenfor bokhandlere verden over fredag. Natt til lørdag får de endelig tak i de første eksemplarene av «Harry Potter and the Deathly Hallows».

For mange av de mest ihuga tilhengerne var Waterstone's bokhandel i London sentrum stedet å være. Trollmenn og hekser strømmet til, og noen hadde reist lengre enn andre for å delta i den Halloween-lignende gatefesten i London.

– Dette er den største Harry Potter-festen i Europa, så det er verdt ventingen, sier 23 år gamle Laura Halinen fra Kuusankoski i Finland.

17 år gamle Chellie Carr fra Michigan er enig. Hun klarte å mase seg til en London-tur sammen med moren.

– Ved alle de andre bokutgivelsene sa mamma «Nei, det er bare en bok.» Men denne gangen sa hun ja, sier Carr som har troppet opp iført en hjemmelaget kappe.

Veddemål

Teoriene har vært mange om hvordan Potter-historien kommer til å ende, og temaet er til og med blitt gjenstand for veddemål.

– Det er den eneste romanen jeg noen gang har hatt veddemål om. Det viser vel hvilket fenomen dette faktisk er, sier Rupert Adams fra bookmakeren William Hill.

Først ved midnatt natt til lørdag (01.01 norsk tid) kan salget av Harry Potter-boka starte. Det britiske forlaget Bloomsbury skal ha brukt 170 millioner kroner på sikkerhetstiltak for å hindre at folk får kloa i den etterlengtede boka tidligere, men det var tydeligvis ikke nok.

Solgt før fristen

Flere heldige kunder har allerede fått vite hvordan det hele ender fordi uvitende selgere har solgt boka før fristen. Allerede onsdag formiddag spaserte Arne Holmen (36) og datteren Natalie Severinsen (17) ut fra bokhandelen i Akademisk Kvarter i Tromsø med boka i handleposen, ifølge Bladet Tromsø.

Det samme skjedde i en bokhandel nord i Finland, der en nyansatt selger hadde hentet fram en bunke bøker fra lageret mens sjefen hadde fri. Og i USA ble 1.200 forhåndsbestilte bøker sendt ut for tidlig.

Men de fleste får stillet nysgjerrigheten først etter den offisielle fristen. Og 500 ekstra heldige fans er plukket ut til å få høre forfatter J.K. Rowling lese høyt fra boka ved Naturhistorisk museum i London natt til lørdag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus