The Cribs: «Men's Needs, Women's Needs, Whatever» (Wichita/Warner)

Kanskje, kanskje ikke

The Cribs klarer ikke å følge opp to år gamle «The New Fellas».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går bedre på listene med både førstesingelen «Men's Need» og albumet enn tidligere, men Wakefield-bandet The Cribs makter ikke helt å følge opp nivået til «Hey Scenesters!» (på NME's 50 Greatest Indie Anthems Of All Time-liste) eller «Mirror Kissers» denne gangen. Fremdeles merker vi deres streben etter å kile oss med hektisk-deilige durakkord-skifter, og de å lykkes nesten et par ganger.

Det åpner lovende med den stakkato «Our Bovine Public», men så virker det som om de sliter seg ut. Det er enten kondisen eller ideene der skorter på, for ved mye av stoffet klebes det en eim av noe uforløst, ja nesten innestengt. Selv om «Men's Need» nådde helt opp til 17. plass på listene - noe som er rekord for bandet - er jeg forundret over singlevalget.

Andresingelen «Moving Pictures», som skal ut i slutten av måneden, er lettere å forstå. Selv om den også bare er en Cribs-låt på det jevne, er det kanskje det hjemmepublikummet vil ha. Personlig har jeg mer sans for «I've Tried Everything», der harmoniene kommer opp til overflatene og brer seg fint ut i rommet. Likeså har «Majors Titling Victory» bra nerve og tilstedeværelse.

Det er lett å høre at Alex Kapranos fra Franz Ferdinand har produsert denne gangen. Lydbildet nærmer seg skottene litt for mye, og de ender opp med å miste de karakteristiske forskjellene som naturlig skiller de to bandene. Mot slutten av skiva mister The Cribs ikke bare identitet, men også fokus og tempo, og i avslutningen «Shoot The Poets» har de gått seg vill i ambisjonene om å lage et variert album. For visejazz-kompet som pakker inn låten, kler ikke bandet, og er ikke det vi liker å forbinde med Jarman-brødrene.

The Cribs besøkte Oslo og John Dee for halvannet år siden, og leverte en gnistrende og humørfylt konsert foran et jublende publikum. I juni gjestet de Blå i hui og hast, men burde nok booke inn jobber litt lengre tid i forveien for å rekke å få mobilisert fansen. I helgen

gjester de Slottsfjellfestivalen, og det kan være verdt å sjekke ut om de fremdeles er verdt pengene i levende live. For jeg innbilder meg at bandet har det ennå. På skive er jeg ikke like sikker lenger.

Karakter: 5 av 10

Personvernpolicy