Fotballspillere sloss med politiet

Flere spillere på Chiles U20-landslag kom i klammeri med politiet etter å ha blitt slått ut i semifinalen av Argentina.

Voldsomt
Også i kampen mellom Chile og Argentina gikk det hardt for seg. Her er det Chiles Dagoberto Curimilla som takler Argentinas Angel Di Maria. Foto: Reuters/Dominic Ebenbichler.

Toronto (NTB-AP): Det var ikke bare på banen det ble høy temperatur da Chile tapte 0-3 for argentinerne natt til fredag. På vei inn til spillerbussen måtte politiet ta i bruk strømpistol for å tukte en av de illsinte chilenerne.

Nathan Denette, en canadisk pressefotograf, sto utenfor stadion sammen med en kollega da han hørte skriking.

- Knyttnevene fløy

- Plutselig brøt det ut håndgemeng mellom fire-fem mennesker. Åtte, ti mennesker kom løpende ut av bussen og kastet seg inn i kampen. Knyttnevene fløy og både politi, sikkerhetsvakter, et par kvinner og spillere var involvert. Et skikkelig bikkjeslagsmål, sa fotografen.

Etter at slåsskampen var over ble flere av spillerne, blodige og illsinte, lagt i jern og ført inn i garderoben der medlemmer av FIFA og Det canadiske fotballforbundet etter hvert kom til.

To røde

To røde og ni gule kort ble delt ut i kampen. Chile måtte først klare seg med ti mann da Gary Medel ble utvist allerede etter 15 minutter. Snaue kvarteret før slutt fikk han selskap av lagkameraten Dagoberto Currimilla som fikk sitt annet gule kort for kvelden.

Like før den første utvisningen hadde Argentina tatt ledelsen ved Angel Di Maria.

Det var Chile-keeper Cristopher Tosellis første baklengsmål på 492 minutter, som er ny turneringsrekord. Taffarel hadde den gamle rekorden på 485 minutter fra 1985.

- Medels utvisning forandret kampen helt, og som sammen med Argentinas tidligere mål, gjorde det vanskelig for oss. Vi ga alt vi kunne ute på banen, og selv med ni mann, ga vi aldri opp, sa Chiles midtbanespiller Mauricio Isla ifølge fifa.com.

Claudio Yacob gjorde 2-0 for argentinerne 65 minutter ut i kampen, før Maximiliano Morales ordnet 3-0 på overtid

Semifinalekampen markerte også ny tilskuerrekord for U20-VM. 1.156.187 tilskuere har foreløpig fulgt mesterskapet i Canada. (©NTB)