Meny

Darfurkrisen sprer seg til naboland

Darfurkrisen sprer seg til naboland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikten i Darfur sprer seg til den Sentralafrikanske republikk, nå fryktes det at hele regionen rammes.

Foto:
Scanpix

Nesten 3.000 flyktninger fra Sør- Darfur har krysset grensen til den Sentralafrikanske republikk. Tsjad har allerede mer enn 200.000 flyktninger fra Darfur. FN- ansatte er nå bekymret for at krigen vil spre seg til andre land,melder BBC.

Store krigsskader

Den Sentral- afrikanske republikk er et land som har store skader på grunn av lange borgerkriger. Nå må landet ta imot tusenvis av flyktninger som kommer over grensen fra Sudan. Flyktningene krysset grensen i mai da Dafak, en by i Sør-Sudan, ble bombet av sudansk millitia.

Millitia drar til naboland.

Opprørstyrken i Darfur har samlet seg langs grensen til nabolandet og FN- ansatte i den Sentralafrikanske republikk sier det er farlig dersom millitia fra Sudan drar til andre afrikanske land. Nå er det satt i gang tiltak for å skape en internasjonal fredsstyrke som skal vokte grensene mellom Tsjad og Sudan. Men, nå som det er flyktninger og millitia i den sentralafrikanske republikk må det plasseres en fredsstyrke her også. FN anslår at de trenger minst 500 mann dersom man skal sikre grensene til landet.

Les også: Vannfunn kan stoppe krigen i Darfur.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus