Meny

Israel løslater fanger

Israel løslater fanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel begynte fredag morgen å løslate rundt 250 palestinske fanger, i et forsøk på å støtte palestinernes president Mahmoud Abbas.
FOTO:

Palestinske fanger fra Fatah blir fulgt av israelske fengselsbetjenter før de løslates. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun (ISRAEL)

Israel begynte fredag morgen å løslate vel 250 palestinske fanger, i et forsøk på å støtte palestinernes president Mahmoud Abbas. Fangene ble ført inn i busser utenfor fengselet i Kitsiyot sør i Israel. Derfra blir de kjørt til Ramallah på Vestbredden, der de vil bli mottatt av president Abbas og gjenforent med sine familier.

Israel og USA håper løslatelsen av fangene vil styrke Abbas i hans politiske kamp mot Hamas. Hamas-fanger skal ha mottatt løslatelsen av Fatah-medfanger med «en trykkende stillhet», ifølge en fengselstalsmann, skriver nyhetsbyrået DPA. Gleden skal derimot ha vært stor blant fangene som ble løslatt. I snitt hadde fangene tre år igjen å sone.

I landsbyen Assileh Haresieh på Vestbredden ventet en mor spent på sin 39 år gamle sønn, som har sittet fengselt i 18 år.
- Det første jeg vil gjøre er å få ham gift, sier Jamila Jaradat.

Om lag 9.200 palestinere sitter i israelsk fangenskap, og skjebnen til fangene er blant de mest følsomme punktene i den israelsk-palestinske konflikten. Mange av de fengslede har sittet innesperret uten å ha blitt dømt i mange år.
- Løslatelsene i dag bryter isen mellom oss og israelerne i fangespørsmål, sier den palestinske viseministeren for fangesaker, Zaid Abu Ein. (©NTB)

Hva synes du om å løslate fanger for å styrke presidenten mot den lovlige valgte Hamas-regjeringen? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus