Vil tvinge innvandrerbarn i barnehage

Vil tvinge innvandrerbarn i barnehage
Vil tvinge innvandrerbarn i barnehage
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke-vestlige innvandrerfamilier må tvinges til å sende barna i barnehage, mener Venstre-politiker og advokat Abid Q. Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:

Advokat Abid Raja vil tvinge innvandrerfamilier til å sende barna sine i barnehage. Her fra en appell under en demonstrasjon på Jernbanetorget i Oslo til støtte for ny etterforskning av Obiora-saken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Bilde på forsiden: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Alle ikke-vestlige innvandrerfamilier må tvinges til å sende barna i barnehage, mener Venstre-politiker og advokat Abid Q. Raja.
- Det hindrer integrering at mange innvandrerbarn ikke kan ett ord norsk som seksåringer. Resultatet blir at de holder seg til hverandre i stedet for til norske barn, sier Raja til VG.

Tobarnsfaren mener halv dag i barnehage bør bli obligatorisk for fire år gamle barn fra ikke-vestlige land som Pakistan, Somalia og Marokko. Som femåringer bør barna være i barnehagen på fulltid, mener han.

Aps Jan Bøhler mener kontantstøtten bør fjernes, noe Raja er helt enig i. Raja mener konstantstøtten er et stort problem for mange innvandrere, og sier mange innvandrerfamilier lar seg friste fordi de har dårlig råd. Derfor bør de obligatoriske barnehageplassene være gratis, mener han. (©NTB)

Les også: Syv av ti pakistanske kvinner er hjemme

Synes du at innvandrerfamilier skal få gratis barnehageplasser for å sikre integrerering? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.