Meny

Byrådet går for Bjørvika-utbygging

Byrådet går for Bjørvika-utbygging

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslobyråd har nå bestemt seg for hvordan de ønsker den nye Bjørvika-bydelen skal være.

- Jeg tror at fremtidens Oslo-innbyggere vil føle stolthet over den nye bydelen i Bjørvika, hvor "Barcode"-utformingen inngår som en viktig del. Dette er et utbyggingsprosjekt hvor byrådet i sin vurdering har lagt vekt på hensynet til estetikk og fremtidsrettet byutvikling, ikke på penger eller utbyggingsavtaler. Barcode er den beste og mest robuste løsningen av de tre alternativene vi har vært vurdert, sier byrådsleder Erling Lae.

Variert høyde

Byrådets forslag innebærer en variert bygningshøyde, der det høyeste bygget vil bli på maksimum 67 meter. Det tilsvarer 17 kontoretasjer eller 22 boligetasjer. Til sammenligning er Postgirobygget og Oslo Plaza omtrent dobbelt så høye. For å sikre liv på bakkeplan er det foreslått at minst halvparten av arealet på hver av tomtene i førsteetasje skal ha næringsrettet virksomhet.

- Bra for hovedstaden

Oslo Byaksjon er fornøyde med at byrådet falt for "Barcode" forslaget.

- Vi synes det er modig gjort av byrådet å kjøre en så kontroversiell sak i en valgkamp. Vi håper nå at saken blir behandlet i byutviklingskomiteen før valget, sier Erling Fossen til ABCnyheter.

Fossen mener dette forslaget kan hevde byens konkurranseevne.

- Det konkurranseutsatte næringslivet i Oslo må ligge rett oppe på Flytoget skal det være mulig å være en global aktør. Bjørvika er Oslos nye Central Business District og dermed vårt ansikt mot verden.

Byaksjonen mener også at konseptet beskytter hovedstadens grønt områder.

- Ved å bygge høyt og tett i Bjørvika vil presset på andre steder i Oslo bli mindre. Dette vil verne om marka og Oslos grønne lunger, mener Fossen.

- Tar mest hensyn til byen.

Av de tre alternativene som er vurdert mener byrådet at "Barcode prinsippet" er det som gir best variasjon i byggehøyder, bredest siktelinje mellom byggene og det som tar mest hensyn til byen bak - i motsetning til det opprinnelige reguleringsforslaget som en ville gitt en mer kompakt og kompakt murvirkning. Ettersom det er lagt opp til om lag 490 boliger i feltene B10- B13, er det lagt inn et krav om en 4 avdelings barnehage med et uteareal på minst 1 400 m2 (NTB).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus