Tromsø lokker med svensker

Tromsø lokker med svensker
Tromsø lokker med svensker

Skandinavias største rocke-band spiller på Buktafestivalen. Det fryder festivalsjef Robert Dyrnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpner festivalen
Det svenske suksess-rockebandet The Hives lager liv på Buktafestivalen i kveld. ( Foto: Scanpix)

Söta brors kuleste garasjerockere, The Hives , er de store stjernene når Buktafestivalen åpner i kveld.
The Hives har i løpet av de siste årene blitt et av Europas største rock`n roll band og har fans spredd over hele kloden. Tromsø- publikummet er sikret fengende låter og fete riff fra guttene som alltid er ulastelig kledd i smarte, skreddersydde dresser. Sist fra de svenske guttene er et spenstig samarbeid med den amerikanske superprodusenten og rapperen Timbaland. Se videoen her.

Iggy Pop - kun til Tromsø

Festivalen åpnes av Tromsøbandet Ska Patrol og fortsetter altså med svensk hoppe- rock. Deretter entrer The Thermals scenen, som har tatt turen helt fra Amerika. Andre band som reiser langt for å opptre i Nordens Paris i helga, er Ash fra Irland og Supergrass fra Storbritannia, for ikke å glemme rocke-legenden Iggy Pop med sin orginalbesetning fra Iggy&The Stooges. 70-tallets store punk-helter er siste band på scenen på lørdag. Bukta-festivalen er den eneste norske festivalen som kan skilte med de amrikanske rocke-legendene i sommer.

- Det kjennes litt ut som om jeg skal springe marathon. Ikke det at jeg noen gang har sprunget marathon og vet hvordan det er, men jeg forestiller meg iallefall at det er sånn det føles. Det kribler godt i magen nå, sier en spent pr-sjef for festivalen, Håvard Stangnes.

Madrugada uten Burås

For en uke siden kom den tragiske nyheten om Madrugada-gitarist Robert Burås bortgang. Likevel vil lørdagens konsert med Sivert Høyem & The Volunteers bli gjennomført som planlagt. Sivert Høyem og Robert Burås spilte sammen i Madrugada i 12 år.

Festivalsjef Dyrnes er glad for at Høyem vil opptre, men sier at han hadde forstått det om Høyem hadde valgt å avlyse konserten.

- Sivert er jo en ekte Bukta-veteran og har stått på scenen tre ganger tidligere, både med Madrugada og som soloartist. Det er nok mange som har kjøpt billett nettopp på grunn av ham, sier Dyrnes til bukta.no.

( Forsidefoto: Scanpix)

Personvernpolicy