Disse tingene hater du

Disse tingene hater du
Disse tingene hater du

Vi har funnet fram til 10 ting som er utrolig kjedelig. Er du enig med oss?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Sortere sokker
I utgangspunktet høres sortering av sokker ut som noe som kan gjøres på et blunk. Slik er det ikke. Om du titter i leksikon under ordet «kjedelig» er det godt mulig du vil få se et stort bilde av sokker i en haug.

Sokkesortering forbindes i liten grad med fest og moro. Det kommer for eksempel svært sjelden opp som forslag om du ber sytten år gamle jenter om å skissere drømmedagen sin. Ekstra kjedelig er det å sortere sokkene dersom alle sokkene har ulike nyanser av sort.

2. En gammel tante med god hukommelse

Du har kanskje opplevd det, å være på besøk hos en gammel tante. Dere spiser rullekake og nipper til kaffen - og alt ser ut til å gå både vel og bra inntil den gamle tanten begynner å snakke ukritisk om en kniplingsduk hun kjøpte på Vestlandet i 1948. Eller var det muligens i 1949? Og kanskje var det ikke en kniplingsduk heller, men en vase som en nabo av en venninne overtok da mannen hennes døde.

Ikke et vondt ord om gamle tanter. Men gamle tanter utstyrt med kanonhukommelse uten selvsensur på hva som er interessant og hva som ikke er det, det kan medføre mange kjedelige stunder.

Ikke å få sove må være en av de kjedeligste tingene som eksisterer. Foto: Scanpix.Ikke å få sove må være en av de kjedeligste tingene som eksisterer. Foto: Scanpix.

3. Ikke få sove
Å vri seg i senga uten å få sove er fryktelig kjedelig og føles utrolig bortkastet når klokken tasser på gamle tøfler. Mer spennende er det dersom man står opp og gjør noe annet. For eksempel spiller Playstation eller leser en bok. Men da ligger du ikke lenger i senga og vrir deg, og dermed forsvinner litt av poenget.

4. Mordersnegler
Nå høres i og for seg navnet mordersnegl ganske spennende ut, nesten som en superhelt ala Stålmannen eller Lynvingen. Men her gjelder det ikke å la seg lure av et stilig navn. Forteller du naboen at du har fått mordersnegler i hagen, er den sannsynlige responsen: «Åh, det var kjedelig».

Ekstra kjedelig er det å plukke opp disse mordersneglene, og så kanskje sortere dem fra de vanlige sneglene, i en bøtte for eksempel. Men det vet jeg ikke om det er så mange som gjør.

5. Dugnad
Å komme midt inn i en dugnad eller opprydding, og så oppleve at man ikke aner hva man skal gjøre, men man kan ikke gå og må bruke resten av timene på å late som om man gjør noe fornuftig.

6. Å vente
Det er nesten sjokkerende hvor stor del av livet man bruker på å vente. Vi venter på at toalettet skal bli ledig, at køen skal løse seg opp, at regnet skal ta slutt, at middagen skal bli ferdig og at personen man er glad i endelig skal bestemme seg - og komme løpende mot deg med armene ut for å si at «det er deg jeg vil ha!» Uten at jeg har sett eksakte tall på det, vil jeg tro at man bruker omlag 27 prosent av livet på venting. Og jo mer tålmodig man er, dess verre blir det.

7. Reprise av Holms
Holms er kjedelig nok i seg selv. Men reprisen er enda mer kjedelig. Dette er selve situasjonskomedien fra Helvete. Om hodepine hadde vært mulig å sende på tv, ville resultatet vært Holms.

8. Sjakkspalten i aviser
Man skulle kanskje tro at dette var så kjedelig at evolusjonen ville ta knekken på det og erstatte denne spalten med tegneserier eller nyheter fra inn- og utland.

Men neida. Spalten eksisterer fortsatt i de fleste aviser, til stor glede for én eller to interesserte med doktorgrad i å lese koder. Eller hva sier dere for eksempel til dette: 15...e5 16.g4 Sh7 16.fxe6, dxe4 17.exf7 og så et symbol jeg ikke har på tastaturet mitt, men som ser ut som et kors. Gjesp!

9. Vasking
Det meste av vask havner i kategorien kjedelig. Dette er noe man stort sett gjør fordi vi må, og ikke fordi det er gøy. Bestikk, klær, gulv, bil, seg selv og andre. Fryktelig kjedelig alt sammen, kanskje bortsett fra det med å vaske andre - som kan være gøy av og til.

I gamle dager anså man forøvrig vaskingen for å være så kjedelig at man utsatte all vaskingen til slutten av uka, til lørdagen. Den gang var lørdagen ukas kjedeligste dag. I dag vasker man på de fleste dager. Dermed har lørdagen blitt mer gøyal, mens de andre dagene har blitt litt kjedeligere.

10. Møter og seminar
Få ting makter å fremkalle så mange gjesp som dresskledde autoriteter som prater i timesvis om at nå går det slik og slik og at utfordringene står i kø foran det nye året, og nå er det viktig at vi drar i samme retning, folkens.

Ekstra ille er det når innleide damer med papegøyeøredobb og lilla sjal plutselig får det for seg at «no ska' vi ha det artig dåkker' - og så må alle møtedeltagerne ned på gulvet og late som de er blomster.


Har du flere forslag til hva som er kjedeligere enn fy? Skriv inn i kommentarfeltet under. Om du gidder, da.

Personvernpolicy