Meny

Klart for årets festival-helg

Klart for årets festival-helg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikkglade festivalgåere har litt av hvert å velge i denne helgen: Jazz, rock og gammeldans er bare noen av mulighetene.

Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Moldejazz er allerede godt i gang, og de store navnene torsdag er Steely Dan og Elvis Costello med Allen Toussaint Band & Horns featuring Steve Nieve. Samtidig ønsker fem nye festivaler publikum velkommen.

Telemarksfestivalen, den internasjonale folkemusikkfestivalen i Bø, åpner for 18. gang, og er dermed en av veteranene blant de norske musikkfestivalene. Festivaltilbudet her i landet er blitt større de siste årene, og konkurransen merkes.

- Ja, det gjør faktisk det, selv om vi har et trofast publikum. Samtidig er det bra at det kommer et større et større tilbud, det skjerper oss, sier daglig leder Anette Winkelmann til NTB.

Både bredt og smalt

De ansatte og de mange frivillige merker entusiasmen strømme på. Festivallederen håper at både barnefamilier, det brede festivalpublikummet og de mer kresne feinschmeckerne skal finne godbiter på programmet.

- Det er utrolig hektisk, men veldig moro. Det blir noen travle dager, med et spennende og tettpakket program, sier Winkelmann. Selv gleder hun seg mest til bestillingsverket fra Anbjørg Lien på fredag.

- Det er vi veldig spente på. Jeg tror det kan bli festivalens høydepunkt, sier hun.

Festivalledelsen følger nøye med på værmeldingene. Været har mye å si, selv om de fleste arrangementene holdes inne.

Våt fornøyelse

Været volder problemer også for Føling i fjæra-festivalen på Hankø, som starter torsdag. Der måtte hovedscenen flyttes vekk fra vannkanten fordi man var bekymret for at hele scenen skulle bli tatt av vannet. Med værmelding om piskende regn, vind og bølger tok man ingen sjanser.

- Det blir nok litt mindre fjære over det, men den lille scenen ligger fortsatt i Trouvillebukta, sier medeier og produsent Trond Pettersen til NTB.

Sammen med blant andre filmregissør Harald Zwart og prinsessegemal og forfatter Ari Behn arrangerer Pettersen festivalen for tredje gang.

Konsert som planlagt

Buktafestivalen i Tromsø spiller opp for fjerde gang. Etter lang tid med godvær, konstaterer festivalen at årets festival blir en fuktig opplevelse.

Tromsø-bandet Ska Patrol åpner festen, og følges av det svenske storbandet The Hives. Lørdagens konsert med Sivert Høyen & The Volunteers vil bli gjennomført som planlagt, til tross for Madrugada-gitarist Robert Burås' bortgang.

Festivalsjef Robert Dyrnes er glad for at Høyem vil opptre, men sier man hadde forstått det om han hadde valgt å avlyse.

- Sivert er jo en ekte Bukta-veteran og har stått på scenen tre ganger tidligere, både med Madrugada og som soloartist. Det er nok mange som har kjøpt billett nettopp på grunn av ham, sier Dyrnes til festivalens nettsted. (©NTB)

Foto: Scanpix.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus