Klart for årets festival-helg

Klart for årets festival-helg
Klart for årets festival-helg

Musikkglade festivalgåere har litt av hvert å velge i denne helgen: Jazz, rock og gammeldans er bare noen av mulighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Moldejazz er allerede godt i gang, og de store navnene torsdag er Steely Dan og Elvis Costello med Allen Toussaint Band & Horns featuring Steve Nieve. Samtidig ønsker fem nye festivaler publikum velkommen.

Telemarksfestivalen, den internasjonale folkemusikkfestivalen i Bø, åpner for 18. gang, og er dermed en av veteranene blant de norske musikkfestivalene. Festivaltilbudet her i landet er blitt større de siste årene, og konkurransen merkes.

- Ja, det gjør faktisk det, selv om vi har et trofast publikum. Samtidig er det bra at det kommer et større et større tilbud, det skjerper oss, sier daglig leder Anette Winkelmann til NTB.

Både bredt og smalt

De ansatte og de mange frivillige merker entusiasmen strømme på. Festivallederen håper at både barnefamilier, det brede festivalpublikummet og de mer kresne feinschmeckerne skal finne godbiter på programmet.

- Det er utrolig hektisk, men veldig moro. Det blir noen travle dager, med et spennende og tettpakket program, sier Winkelmann. Selv gleder hun seg mest til bestillingsverket fra Anbjørg Lien på fredag.

- Det er vi veldig spente på. Jeg tror det kan bli festivalens høydepunkt, sier hun.

Festivalledelsen følger nøye med på værmeldingene. Været har mye å si, selv