a-ha kan kuppe Fredrikstads bane

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredrikstad må ha bortekamp i UEFA-cupen 16. august. Hvis ikke skaper det problemer for en planlagt konsert med a-ha dagen etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi må ha bortekamp, sier Bjørn Bagstevold, arrangementsansvarlig i FFK til Fredriksstad Blad.

Problemet er at det blir for knapp tid til å rigge scenen dersom FFK må spille hjemme dagen før a-ha inntar konsertscenen.

Folkene som skal rigge scenen for det norske superbandet trenger nemlig fire dager på å få alt på plass. Trekningen for UEFA-cupen finner sted 3. august, og dersom trekningen går i FFKs disfavør, og altså ender med hjemmekamp, håper folkene i Fredrikstad på å få til en ordning slik at det blir bortekamp uansett.

- Vi har lagt inn en forespørsel til Norges Fotballforbund (NFF) om å få spille borte først. Foreløpig er dette uavklart, men mot slutten av uken vet vi nok mer, sier Bagstevold.

 Lars Stensby i Fotballforbundet forteller at UEFA forventer at ethvert lag som er med i UEFA-cupen stiller med spillbar bane den datoen som er satt opp.

- De plikter til å ha banen klar. Datoene ble vel satt opp i februar, så de var jo klar over dette, sier Stensby til lokalavisen.

Det er for øvrig regnet som en stor fordel å spille på bortegress først, så det spørs om akkurat det blir så lett å få til.

(alle foto: Scanpix)

LES OGSÅ: Inntektsfall for a-ha-selskap