Krever stengning av atomkraftverk

Krever stengning av atomkraftverk
Krever stengning av atomkraftverk
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krever kjernekraftverk stengt inntil sikkerheten er bedret etter jordskjelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:
Tokyo Electric Power underrapporterte de radioaktive lekkasjene fra kjernekraftverket Kashiwazaki-Kariwa, verdens største atomkraftverk, etter jordskjelvet mandag. Foto: REUTERS/Issei Kato/ SCANPIX

Ordføreren i den japanske byen Kashiawazaki krever at det store kjernekraftverket i byen blir stengt til sikkerheten er bedret. Etter jordskjelvet som rammet byen mandag brøt det ut brann i kjernekraftverket, som er verdens største. Det ble også meldt om lekkasjer av radioaktivt kjølevann og andre feil.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo var lekkasjene større enn Tokyo Electric Power (TEPCO), som eier kraftverket, først oppga. Underrapporteringen var resultat av en feilberegning, sier selskapet.

Ordfører Hiroshi Aida i Kashiwazaki kalte onsdag inn presidenten i TEPCO på teppet og beordret dem til å holde kraftverket stengt inntil sikkerheten var bedret.

President Tsunehisa Katsumata, kledd i kraftverkarbeidernes blå arbeidsuniform, bukket dypt og ba om unnskyldning for problemene og bekymringene som var skapt. (©NTB)