Meny

Krever stengning av atomkraftverk

Krever stengning av atomkraftverk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krever kjernekraftverk stengt inntil sikkerheten er bedret etter jordskjelv.

FOTO:
Tokyo Electric Power underrapporterte de radioaktive lekkasjene fra kjernekraftverket Kashiwazaki-Kariwa, verdens største atomkraftverk, etter jordskjelvet mandag. Foto: REUTERS/Issei Kato/ SCANPIX

Ordføreren i den japanske byen Kashiawazaki krever at det store kjernekraftverket i byen blir stengt til sikkerheten er bedret. Etter jordskjelvet som rammet byen mandag brøt det ut brann i kjernekraftverket, som er verdens største. Det ble også meldt om lekkasjer av radioaktivt kjølevann og andre feil.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo var lekkasjene større enn Tokyo Electric Power (TEPCO), som eier kraftverket, først oppga. Underrapporteringen var resultat av en feilberegning, sier selskapet.

Ordfører Hiroshi Aida i Kashiwazaki kalte onsdag inn presidenten i TEPCO på teppet og beordret dem til å holde kraftverket stengt inntil sikkerheten var bedret.

President Tsunehisa Katsumata, kledd i kraftverkarbeidernes blå arbeidsuniform, bukket dypt og ba om unnskyldning for problemene og bekymringene som var skapt. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus