Meny

Demente låses inn uten tilsyn

Demente låses inn uten tilsyn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eldre demente på sykehjem stenges inn om natten.
FOTO:

Eldre demente på sykehjem stenges inn om natten. Nå slår Demensforbundet alarm. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / Scanpix

Eldre demente på sykehjem stenges inn om natten. Nå slår Demensforbundet alarm.

Bakgrunnen er en rekke henvendelser fra fortvilte pårørende og ansatte ved helseinstitusjoner. I et brev til helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, beskriver Nasjonalforeningen Demensforbundet situasjonen som uholdbar, skriver Aftenposten.
- Vårt inntrykk er at det ikke er uvanlig med mangelfullt tilsyn på sykehjem om natten, der det bor personer med demens. Rapporter sier at det ved enkelte sykehjem ikke er tilsyn i det hele tatt, og ved steder hvor de har nattevakt, har vedkommende ansvar for flere avdelinger samtidig. Resultatet blir at demente låses inn alene, mens nattevakten må hjelpe andre, sier informasjonssjef Randi Kiil i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Foreningen frykter situasjonen kan føre til at alvorlig syke mennesker ikke får hjelp.
- I verste fall risikerer de å skade seg selv. En av årsakene til at demente bor på sykehjem er at de trenger ekstra tilsyn. Mange skiller ikke mellom natt og dag, og vandrer ofte rundt på nattetid. Når de våkner og er forvirret, har de behov for kontakt med folk med spesialkompetanse, sier Kiil til Aftenposten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus