Meny

Utsetter kjøp av miljøkvoter

Utsetter kjøp av miljøkvoter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen må utsette kjøp av klimakvoter i utlandet.
FOTO:

Statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Helen Bjørnøy venter med kjøp av miljøkvoter. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Bilde på front: Jens Stoltenberg. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Regjeringen må utsette kjøp av klimakvoter i utlandet fordi det er vanskelig å finne gode nok prosjekter i utviklingsland.

I revidert nasjonalbudsjett er det satt av 100 millioner kroner til kjøp av klimakvoter i år. Nå viser det seg at alle kvotekjøpene kan bli utsatt til neste år, kanskje enda lenger, skriver Klassekampen.

Årsaken til utsettelsen er problemer med å finne prosjekter som har en reell klimaeffekt, opplyser flere kilder til avisen. Statssekretær Henriette Westhrin i Miljøverndepartementet mener utsettelsen ikke får betydning for regjeringens klimapolitikk.

- Så lenge kvotene vi kjøper får reell klimaeffekt, er det revnende likegyldig for meg om kvotene er på plass i 2009 eller 2010, sier Westhrin til Klassekampen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus