Meny

Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian

Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakkemannskapet til Norwegian begår grove brudd på arbeidsmiljøloven.
FOTO:

Foto t.v: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Foto på front: Knut Falch/SCANPIX

Bakkemannskapet til Norwegian begår grove brudd på arbeidsmiljøloven fordi de jobber mye mer enn det som er lov.

Arbeidstilsynet har avdekket at det selskapet Norwegian betaler for å sitte i skranken, håndtere bagasjen og flyet på bakken, bryter loven, og selskapet kan bli politianmeldt. Blant annet jobber de ansatte over 20 dager i strekk, og timetallet i måneden er skyhøyt, melder NRK.

- Det er brudd på overtids- og arbeidstidsbestemmelsene. Det er brudd på daglig og ukentlig fritid, og det er brudd på at alle skal ha et godt arbeidsmiljø, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Arne Helge Mikkelsborg, som har foretatt kontrollene.

Det er det finske selskapet Northport som skaffer bakketjeneste til Norwegian, og Northport har igjen engasjert Proffice Aviation til å gjøre jobben. Proffice Aviation hadde det billigste budet da de begynte i oktober i fjor. (©NTB)

I slutten av juni skrev ABC Nyheter om Norwegians brudd på markedsføringsloven. Selskapet lovet deretter å endre billettsalget sitt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus