Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian

Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian
Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian

Bakkemannskapet til Norwegian begår grove brudd på arbeidsmiljøloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Foto t.v: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Foto på front: Knut Falch/SCANPIX

Bakkemannskapet til Norwegian begår grove brudd på arbeidsmiljøloven fordi de jobber mye mer enn det som er lov.

Arbeidstilsynet har avdekket at det selskapet Norwegian betaler for å sitte i skranken, håndtere bagasjen og flyet på bakken, bryter loven, og selskapet kan bli politianmeldt. Blant annet jobber de ansatte over 20 dager i strekk, og timetallet i måneden er skyhøyt, melder NRK.

- Det er brudd på overtids- og arbeidstidsbestemmelsene. Det er brudd på daglig og ukentlig fritid, og det er brudd på at alle skal ha et godt arbeidsmiljø, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Arne Helge Mikkelsborg, som har foretatt kontrollene.

Det er det finske selskapet Northport som skaffer bakketjeneste til Norwegian, og Northport har igjen engasjert Proffice Aviation til å gjøre jobben. Proffice Aviation hadde det billigste budet da de begynte i oktober i fjor. (©NTB)

I slutten av juni skrev ABC Nyheter om Norwegians brudd på markedsføringsloven. Selskapet lovet deretter å endre billettsalget sitt.

Personvernpolicy