Mange døde etter flykrasj i Brasil

Mange døde etter flykrasj i Brasil
Mange døde etter flykrasj i Brasil

Nesten 200 mennesker har trolig mistet livet i flyulykken i Sao Paulo tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Brannmenn forsøker å slukke brannen som oppsto da et Airbus 310-fly fra TAM Brazilian airlines kræsjet og drepte rundt 200 mennesker onsdag morgen. Foto: Roberto Setton, AFP

Nesten 200 mennesker har trolig omkommet i flyulykken i Sao Paulo tirsdag kveld. Minst 15 personer på bakken har mistet livet. Ingen av de 176 om bord kan ha overlevd den kraftige brannen i passasjerflyet som krasjlandet på Congonhas-flyplassen i Sao Paulo tirsdag kveld, opplyser redningsmannskaper.
- Jeg ble fortalt at temperaturen inne i flyet var 1.000 grader, så sjansen for at det er noen overlevende er praktisk talt null, sier Jose Serra, øverste leder i Sao Paulo.

Funnet døde

Redningsarbeidere har funnet 45 forkullede kropper fra det som var igjen av flyet. 15 personer som befant seg på bakken døde enten på stedet eller på sykehus. Ti flere personer på bakken er skadet, ifølge tjenestemenn.

Ulykken skjedde midt i ettermiddagsrushet tirsdag. Flyet kjørte av rullebanen etter landing, over en svært trafikkert vei før det krasjet inn i en bygning ved et bensindepot og tok fyr.

Vitner forteller at de hørte en kraftig eksplosjon og så en ildkule fyke til værs fra flyet. Brannmannskaper kjempet tirsdag kveld fortsatt med å få kontroll over flammene. Politiet sperret alle veier til flyplassen.

Regnvær

Flyet, en Airbus A320 fra det brasilianske flyselskapet TAM kom fra byen Porto Alegre sør i Brasil. Ulykkesårsaken er ikke kjent, men rullebanen på flyplassen skal ha vært glatt på grunn av kraftig regnvær. Flyplassen Congonhas er den nest største flyplassen i millionbyen Sao Paulo, og ligger i et tett befolket område. Kritikere har lenge advart mot slike ulykker fordi rullebanen på flyplassen er for kort til å ta imot store fly når banen er våt.

Tirsdagens ulykke skjedde bare ti måneder etter Brasils til nå verste flyulykke, da et Boeing 737 passasjerfly kolliderte med et småfly over Amazonas. Alle de 154 passasjerene omkom. (©NTB)

Artikkelen ble oppdatert kl. 08.40 av redaksjonen.

Personvernpolicy