Meny

Superstjerne til bygda

Superstjerne til bygda

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til helga kommer Lauryn Hill til en småby nær deg!

Til Norge
Superstjerna Lauryn Hill skal ha to konserter i Norge i helga - begge på småby- festivaler. ( Foto:Scanpix )

I alle fall hvis du befinner deg i Arendal eller Mo i Rana. Den tidligere Fugees- vokalisten skal nemlig spille på festivaler i disse byene fredag 20. og lørdag 21. juli. Først står hun på scenen på Vikafestivalen i Mo i Rana, mens hun dagen etter flyr sørover til Canal Street i Arendal. Lederen av Canal Street, Mats Aronsen, er personlig en stor fan av Lauryn, og er veldig spent på møtet med sangerinnen.

Mats Aronsen er leder for Canal Street-festivalen i Arendal, og er spent og nervøs foran lørdagens møte med superstjerna Lauryn Hill.Mats Aronsen er leder for Canal Street-festivalen i Arendal, og er spent og nervøs foran lørdagens møte med superstjerna Lauryn Hill.

- Jeg synes det er fantastisk spennende at vi har fått Lauryn Hill til å spille, sier en entusiastisk Aronsen til ABC Nyheter. Han innser at det setter ekstra store krav til å levere en god og prikkfri produksjon.

Stor tillit til arrangørene

Lauryn Hill ble først kjent som vokalist i trioen Fugees, og har etter det gjort stor suksess som solo- artist. Hun har tilsammen solgt over 50 millioner album, og vært nominert til Grammy- priser hele 19 ganger. Her i Norge lå albumet hennes "The Miseducation of Lauryn Hill", hele 47 uker på VG- lista.

- Jeg blir jo nesten litt nervøs når en så stor stjerne som Lauryn kommer, men vi skal ta oss av henne på beste vis. Det blir mye arbeid, men sikkert kjempegøy, sier festivallederen.

Norges-konsertene er en del av Hills Europaturné. Eks-Fugees medlemmet blir i Norge hele helga, men skal ikke tilbringe noe tid i hovedstaden. Denne gangen er det kun småbyene som er på timeplanen.

- Grunnen til at vi velger disse festivalene, er at arrangørene har gjort en veldig god jobb de siste årene. Da spiller det ingen rolle hvor stort stedet er. Etter tidligere år sitter festivalene igjen med masse kredibilitet og en del penger, og kan booke verdensstjerner som Lauryn Hill, forklarer Spilling Johanssen, produksjonsleder for Atomic Agency, Lauryns agent i Norge. Han mener det viktigste for slike kjente artister er at de kan stole på festivalarrangørene. Han sier Vika og Canal Street har vist seg fortjent til artistenes tillit tidligere år.

Geografisk forvirring

På spørsmål om Lauryn gleder seg til Norgesturen, svarer Johanssen ærlig:
- Artister så store som henne, vet ofte ikke hvor de er før de går på scenen. Apparatet av folk rundt henne tar seg av alt av praktiske ting, fordi det er vanskelig for en artist å holde oversikten når det blir så mye reising. Og tallet på hjelpere i Lauryns gjeng?

- De er vel rundt 40 stykker som kommer opp, sier agenten.
Ikke stort mer enn en norsk bygd, med andre ord.

( Forsidefoto: Scanpix)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus