Meny

Resultatløst søk etter savnet 17-åring

Resultatløst søk etter savnet 17-åring

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En miniubåt med undervannskamera søkte tirsdag i Årdalsvatnet etter den savnede Charlotte Moene. Søket ga ingen resultat.

Fant ingenting
Dykkere søkte mandag kveld etter spor i elva Fardøla i Øvre Årdal i forbindelse med forsvinningen til 17 år gamle Charlotte Moene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Årdal (NTB): I tillegg til miniubåten ble det gjort overflatesøk fra båt. Det er ikke gjort funn etter den savnede 17-åringen.

- Vi er der vi var da vi startet. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å fullføre søket, sier lensmann Kristen Olav Grøttebø i Årdal til NTB.

Miniubåten vil bli satt inn i nye søk onsdag formiddag.

- Det er god sikt, og det har ikke vært noen spesielle problemer med søket. Vi konsentrerer oss om Årdalsvatnet nå, og så får vi eventuelt vurdere nye søk i Fardøla når vannføringen i elva minker igjen, sier lensmannen.

Vurderer hundesøk

Politiet i Sogn og Fjordane håper også å få låne to finske hunder som kan søke etter mennesker i vann. Foreløpig har politiet ikke fått til en avtale med sine kolleger i Finland.

- Hundeføreren må få det avklart med sin overordnede, og vi på vår side må vurdere ressursbruken. Vi venter å ha en endelig avgjørelse om hundene onsdag morgen, sier Grøttebø.

Ifølge lensmannen er det ikke andre hunder som er aktuelle å sette inn i søket nå. Han ønsker ikke å spekulere i om politiets leting etter kompetente likhunder kan sinke etterforskningen.

Flere avhørt

Flere venner og bekjente var tirsdag i avhør hos politiet, etter at familiemedlemmer av den savnede jenta var inne til avhør mandag.

- Det har ikke kommet fram noe spesielt i avhørene som vi kan knytte til etterforskningen. Vi har ingen nye spor å gå etter, sier Grøttebø.

Klærne som ble funnet i Fardøla lørdag er sendt til rettsmedisinsk institutt. Lensmannen vet ikke hvor lang tid det vil ta før det foreligger svar fra analyse.

- De har ligget så lenge i vannet at vi ikke er sikre på om det kan finnes noe der. Men klærne samsvarer med det hun hadde på seg, sier Grøttebø.

Ber om tips

Politiet forfølger samtidig et annet spor, nemlig en ung kvinne som ble sett gående langs riksvei 53 ved Tyinstølen og Tyinkrysset samme kveld som Moene forsvant. Politiet har ikke fått kontakt med denne kvinnen, og kan ikke utelukke at det kan ha vært den savnede 17-åringen.

- Vi vil svært gjerne at folk som har vært i området denne kvelden tar kontakt med oss. Det er viktig for oss å få kartlagt folks bevegelser, sier lensmannen.

Charlotte Moene ble sist sett mandag 9. juli. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus