Meny

Minst tolv drepte i attentat i Pakistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall drepte etter et selvmordsangrep i Pakistans hovedstad Islamabad er steget til minst tolv.

Islamabad (NTB-Reuters): Minst 40 er såret, opplyser Islamabads ordfører.

- Det var åpenbart et selvmordsangrep, sier politisjef Iftikhar Ahmed til nyhetsbyrået Reuters.

Eksplosjonen skjedde på en scene som var satt opp i forbindelse med at landets avsatte høyesterettsjustitiarius skulle arrangere et massemøte i byen. Flere hundre personer var allerede kommet til stedet, og politiet kaller eksplosjonen «meget stor».

Den avsatte høyesterettsjustitiarius Iftikhar Mohammed Chuadhry var på vei til en distriktsdomstol i Islamabad for å holde tale på møtet da bomben eksploderte.

Tidligere tirsdag sprengte en selvmordsbomber seg i nærheten av en kontrollpost bemannet av pakistanske militære i et område i Nord Waziristan, et lovløst område der ytterliggående islamister dominerer. Tre av de drepte var soldater, mens en fjerde var sivilist. Ytterligere to soldater ble såret.

Pakistans innenriksdepartement opplyste tirsdag at fem personer er arrestert i forbindelse med et forsøk på å skyte ned president Pervez Musharrafs fly da det tok av fra Rawalpindi for halvannen uke siden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus