Torske fisker etter EM-gull

Torske fisker etter EM-gull
Torske fisker etter EM-gull

- Vi kan ta gull, men konkurransen er beintøff, sier trener Jarl Torske. I morgen sparker jentene hans i gang EM i fotball på Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAN TA EM-GULL

Elise Thorsnes (midten) og Isabell Herlovsen (høyre) er stjernene på Norges 19-årslag i EM på Island.

(foto: Scanpix)

Norge er med i U19-EM for første gang siden 2004, og Jarl Torskes jenter åpner mesterskapet mot vertsnasjon Island på hovedarenaen i Reykjavik onsdag kveld.

- Fantastisk start på EM for oss. Det er jo mesterskapets offisielle åpningskamp, så jeg regner med bra med folk, og skikkelig stemning, sier trener Torske til ABC Nyheter.

Drømmer om gull

Norge spilte uavgjort mot EM-favoritt Tyskland i juni, og det var uten Isabell Herlovsen og Elise Thorsnes. Lagets største stjerner er nemlig egentlig for gode for 19-årsnivået, men når det er mesterskap er de selvfølgelig med.

- Det er veldig viktig for oss å ha dem med. Dette er jo spillere som har U21- og A-landskamper. Spillere med rutine og kvaliteter som de andre kan strekke seg etter, slår Torske fast.

- Hvor gode er Norge?

- Vi er bedre nå enn vi var i vår, og da holdt det til uavgjort mot Tyskland.

- Er dere gode nok til å slåss om gull?

- Tyskland og Frankrike er favoriter. De har lagt lista de siste årene, så målet for vår del er semifinale. Men, vi vet at vi kan slå alle, og at vi er gode nok til å vinne dette, hvis vi har dagen.

Norge bedre av EM

Nåløyet er trangt i aldersbestemte mesterskap, og det er bare åtte lag som er med i EM på Island.

- Vi har ikke vært med siden 2004, og jeg vil si at det er en mye større prestasjon av oss å komme med denne gangen enn da. Nivået stiger raskt, og denne gangen var 45 lag med i kvaliken, sier Torske

Det at U19 laget nå får mesterskapserfaring er treneren sikker på at vil gjøre A-landslaget bedre på sikt. På laget Torske har med seg til Island er det bare Isabell Herlovsen og Elise Thorsnes som har mesterskapserfaring. Om to uker har hele troppen prøvd seg mot flere av verdens beste lag.

- Jentene får føle på kroppen hva de kjemper mot. Etter dette vet de hva de må levere for å kjempe i toppen, og den erfaringen løfter dette laget og på sikt A-laget.

- Og presterer dere her, så blir det flere mesterskap?

- Ja, for U19 EM er også kvalifisering for U20-VM i Chile neste sesong. Kommer vi til semifinale på Island i 2007 er vi klare for Chile i 2008, og det skal vi klare, slår Torske fast.

Personvernpolicy