Meny

Nekter skyld for mordbrann

Nekter skyld for mordbrann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for mordbrann i Grimstad nekter straffskyld.

To døde
Mannen i 20-års alderen som er siktet for mordbrann i Grimstad, nekter straffskyld. Onsdag blir han framstilt for varetektsfengsling. To personer omkom ved en kraftig brann i denne eldre trebygningen natt til søndag. (Foto Baard Larsen / Grimstad Adressetidende / SCANPIX)

Grimstad/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Onsdag blir han framstilt for varetektsfengsling.

Trolig kommer politiet til å be om at mannen i 20-årene blir fengslet i fire uker når han onsdag blir framstilt for varetekt i Aust-Agder tingrett i Arendal. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen mot seg.

- Jeg har vært i kontakt med ham i dag, og han nekter straffskyld. Det er den eneste kommentaren jeg kan gi nå, sier mannens forsvarer, advokat Lill Vassbotn, til NTB.

Avhørt tirsdag

En jevnaldrende kvinne er i tillegg siktet for å ha avgitt falsk forklaring fordi hun ifølge politiet skal ha løyet for å dekke mannen.

De siktede satt i avhør tirsdag, men det er uklart hva som kom fram i forklaringene deres.

- Saken er vanskelig og omfattende. Vi kjenner ikke motivet for ugjerningen, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt til NTB.

Han vil ikke kommentere påstandene om at den mordbrannsiktede mannen skal ha erkjent å ha påsatt brannen i Grimstad sentrum natt til søndag.

Krangel med brannoffer

To menn mistet livet i brannen. Ifølge vitner som VG har snakket med skal den siktede og en av de to omkomne ha hatt en uoverensstemmelse om et smykke og noen mindre pengebeløp.

- Han skal ha sagt i en drosjekø, noen timer etter brannen at «nå kan han ikke plage meg mer», forteller en annen kamerat av den omkomne til Fædrelandsvennen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus