Åpen for alle - alltid

Nekter skyld for mordbrann

Nekter skyld for mordbrann
Nekter skyld for mordbrann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for mordbrann i Grimstad nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
To døde
Mannen i 20-års alderen som er siktet for mordbrann i Grimstad, nekter straffskyld. Onsdag blir han framstilt for varetektsfengsling. To personer omkom ved en kraftig brann i denne eldre trebygningen natt til søndag. (Foto Baard Larsen / Grimstad Adressetidende / SCANPIX)

Grimstad/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Onsdag blir han framstilt for varetektsfengsling.

Trolig kommer politiet til å be om at mannen i 20-årene blir fengslet i fire uker når han onsdag blir framstilt for varetekt i Aust-Agder tingrett i Arendal. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen mot seg.

- Jeg har vært i kontakt med ham i dag, og han nekter straffskyld. Det er den eneste kommentaren jeg kan gi nå, sier mannens forsvarer, advokat Lill Vassbotn, til NTB.

Avhørt tirsdag

En jevnaldrende kvinne er i tillegg siktet for å ha avgitt falsk forklaring fordi hun ifølge politiet skal ha løyet for å dekke mannen.

De siktede satt i avhør tirsdag, men det er uklart hva som kom fram i forklaringene deres.

- Saken er vanskelig og omfattende. Vi kjenner ikke motivet for ugjerningen, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil ikke kommentere påstandene om at den mordbrannsiktede mannen skal ha erkjent å ha påsatt brannen i Grimstad sentrum natt til søndag.

Krangel med brannoffer

To menn mistet livet i brannen. Ifølge vitner som VG har snakket med skal den siktede og en av de to omkomne ha hatt en uoverensstemmelse om et smykke og noen mindre pengebeløp.

- Han skal ha sagt i en drosjekø, noen timer etter brannen at «nå kan han ikke plage meg mer», forteller en annen kamerat av den omkomne til Fædrelandsvennen. (©NTB)