Åpen for alle - alltid

Vil stenge Facebook

Vil stenge Facebook
Vil stenge Facebook
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardsøksmål kan ta fra deg Facebook. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Populært nettsted
Grunnleggeren av Facebook, 23 år gamle Mark Zuckerberg, blir saksøkt av sine gamle klassekamerater. Zuckerbergs nettsted har i løpet av den siste tiden vokst seg veldig stort, og er i dag det nest største sosiale nettverket på Internett etter MySpace. Her kan brukere dele bilder, beskjeder og annen informasjon med hverandre, på en svært enkel måte. ( Foto: AP Photo/Paul Sakuma )

Gründeren av Facebook, Mark Zuckerberg, må møte i retten etter anklager om å ha stjålet koden det populære nettverket er bygget på. Søksmålet er fremsatt av gründerens gamle klassekamerater fra Harvard, som driver det konkurrerende nettstedet ConnectU. Vinner ConnectU, stenges Facebook.

Milliarder å hente

Konflikten mellom grunnleggerne av disse to nettverkene begynte allerede i 2004, og langt mer står på spill nå enn ved oppstarten. Facebook avslo i fjor et tilbud fra Yahoo om å kjøpe nettverket for 1 millard dollar. 23 år gamle Zuckerberg har i følge Financial Times sagt at han heller ønsker å drive Facebook som et uavhengig selskap. Facebooks representanter rapporterer at nettverket i dag er verdt så mye som 47 milliarder kroner. ConnectU vil, foruten om å stenge Facebook, kreve at deler av det populære nettstedets inntekter skal tilfalle dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Motsøksmål

Facebook på sin side, saksøker også rivalen. De anklager ConnectU for å stjele informasjon om Facebook- brukerne, for så å sende dem "søppel- post", skriver Financial Times.

Zuckerbergs enorme inntekter skal vissnok ikke komme fra annonser, men fra en inntektsgaranti fra Microsoft. Dette rapporterer Silicon Valley insider-bloggen Valleywaghevdes, i følge nettavisa NA24. Microsoft skal med dette håpe å sikre seg retten til å selge annonser i det sosiale nettverket.

(Forsidefoto: flickr)