Meny

Fjorten ekorn arrestert i Iran

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

... ekornene anklages for spionasje.

Fjorten ekorn skal ha blitt arrestert i Iran, mistenkt for spionasje. Foto: Worth1000.com

De fjorten spion-ekornene skal ha blitt arrestert nær den iranske grensen, melder Irans statlige nyhetsbyrå IRNA, ifølge Sky News.

«Ekornene var utstyrt med utenlandsk spionutstyr, men ble stoppet før de rakk å handle, takket være oppmerksomheten til vårt lands etterretning», heter det i meldingen.

Politidirektør i Iran, Esmaeil Ahmadi-Moqadam, bekrefter overfor Sky News at han har hørt om ekornene, men at han ikke kan si noe mer om saken.

Dersom historien viser seg å være sann er det slett ikke første gang dyr har vært brukt med krig som formål.

Under andre verdenskrig brukte de allierte duer for å frakte viktige beskjeder ut fra det okkuperte Frankrike. Og i det siste har amerikanske soldater stasjonert i Kuwait benyttet kyllinger for å spore kjemiske lekkasjer.

Det er også kjent at det svenske forsvaret på syttenhundretallet prøvde å bygge opp et elgkavalleri - og at delfiner har vært brukt for å lete opp miner under vann.

Det sies sågar at Storbritannias sikkerhetstjeneste MI5 en gang vurderte å rekruttere et team med spesialtrenede ørkenrotter for å lukte seg fram til spioner.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus