Meny

Teller dronningens svaner

Teller dronningens svaner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig regnvær til tross, ingenting kunne stoppe den årlige tradisjonen med å telle dronning Elizabeths svaner ved Themsen.

Foto: Reuters
I går startet den årlige tellingen av svaner langs elva Themsen. Tradisjonen med å registrere svaner har eksistert i Storbritannia siden ellevehundretallet. Foto: REUTERS/Alessia Pierdomenico.
De royale svanemerkerne i Storbritannia trosset både regn og flo da de i går markerte starten på den årlige svanetellingen langs elva Themsen.

I løpet av en uke skal dronningens svanemerkere, kledt i sine tradisjonelle uniformer, trave opp og ned elva for å registrere alle elvas knoppsvaner.

Inntil for omlag femti år siden var det den sittende monark i Storbritannia som var regnet som eier av alle knoppsvaner i Storbritannia.

Dette stammer fra ellevehundretallet hvor svaner var en vanlig og populær kilde for mat for det britiske monarkiet.

I dag har fasan og kalkun overtatt bankettsalene, og svanene i Storbritannia har som regel fått seile sin egen sjø.

Men det er fortsatt dronningen som eier svanene langs enkelte strekk langs Themsen. Og tradisjonen med å telle svanene hver juli har monarkiet valgt å beholde.

– Bare en flomadvarsel ville klart å holde dem unna jobben sin, og det har vi ikke fått, derfor fortsetter vi som før, forteller en talsperson for svanemerkerne til britiske Metro.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus