Meny

Bobby Pinson: «Songs For Somebody» (Cash Daddy / Import)

Fra hjertet av Amerika

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanger for oss som venter på den nye til Steve Earle. 

For den ivrige ABC Nyheter-leser er ikke «Songs For Somebody» ukjent materie. Lyttelua har ved flere anledninger omtalt plata i rosende ordelag, slik den spalten har for vane å gjøre. For dere andre, derimot, er sannsynligvis verken «Songs For Somebody» eller Bobby Pinson navn som gir resonans i referanseregisteret. Ikke så rart, enn så lenge ingen av Pinsons to album er å finne i norsk distribusjon og musikkpressen her til lands ikke er nevneverdig opptatt av «gæmlismusikk».

Bobby Pinson er etter sigende en enkel amerikansk kar som har fått jobb som låtskriver for countryartister som er store «over there», men som bare et fåtall av nordmenn kjenner og enda færre verdsetter - spesielt i kretser som liker å kalle seg musikkinteresserte. Toby Keith og Sugarland er navn uten stor kredibilitet utenfor Grandiosaspisende FrP-velgere, men som selger millioner av plater i statene, og det er altså for denne typen av artister Pinson til daglig skriver listetopper. Men, ved et par anledninger de siste par årene har han tatt seg tid til å spille inn eget materiale.

«Man Like Me» var en av årets beste plater i 2005 for store deler av ansatte i Norges største platekjede, godt drevet av dansegulvfavoritter som «Don't Ask Me How I Know» og «Started A Band». Oppfølgeren stiller også med en slik variant i førstesingelen «Past Comin' Back», en hyllest til landeveien slik vi kjenner den fra filmen «Badlands» og en rekke låter fra grunnleggende amerikanske artister som Bruce Springsteen, Steve Earle og John Mellencamp. Men, det er albumets dempede partier som går av med etappeseirene denne gangen: «Back In My Drinkin' Days», «If I Met God Tonight» og «If I Don't Make It Back» er eksempler på amerikansk låtskriverkunst fra øverste hylle. Låtenes titler forteller det meste om tematikken på plata, og i 2007 er det få som rekker Pinson til knærne i forsøket på å besvare de store spørsmålene fra den jevne manns ståsted.

«Songs For Somebody» er en countryplate for deg som ikke visste du likte country og attpåtil en av årets beste plater overhodet.

Karakter: 8 av 10

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus