Meny

Israel vil løslate palestinske fanger

Israel vil løslate palestinske fanger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel vil løslate 250 palestinske fanger allerede denne uken.

Jerusalem (NTB-Reuters): Israels statsminister Ehud Olmert sa i et møte med palestinernes president Mahmoud Abbas mandag at Israel vil løslate 250 palestinske fanger allerede denne uken, ifølge Olmerts talskvinne.

De to lederne møttes mandag for å diskutere videre samarbeid etter at Hamas-bevegelsen tok kontroll over Gazastripen 15. juni.

Frigivelsen av de 250 fangene er et av Israels tiltak for å styrke den moderate palestinske presidenten Mahmoud Abbas stilling.

Israel vil begynne løslatelsen av palestinske fanger fredag, etter at avgjørelsen har gått gjennom rettsapparatet, ifølge Olmerts talskvinne Miri Eisin.

Abbas ba Olmert løslate en rekke politiske ledere, deriblant Marwan Barghouthi som er sett på som en mulig etterfølger etter Abbas, opplyste den palestinske presidentens rådgiver Saeb Erekat.

I tillegg til fangeutlevering diskuterte de to lederne konflikten mellom Israel og palestinerne.

- De diskuterte hvilke muligheter de ser for å nå for en tostatsløsning, sier Eisin.

Men lederne skal ikke ha gått inn på stridstemaer som Jerusalems skjebne og palestinske flyktningers rett til å returnere.

Hamas har gått hardt ut mot Abbas' møte med Olmert. Talsmann Sami Abu Zuhri har karakteriserte det som «skammelig» at Abbas møter Olmert, men nekter å gjenoppta samtaler med Hamas. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus