Meny

Drømmeværet uteblir

Drømmeværet uteblir

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste må foreløpig se langt etter drømmeværet.

Oslo (NTB-Øyvind Nyborg): Folk må se langt etter drømmeværet de neste sju dagene. En trøst er at været blir varmere framover.

- Folk må se langt etter skyfri himmel og varmt vær. Det er det sikreste vi har å si foreløpig, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, til NTB.

Værvarselet fra tirsdag til mandag i neste uke viser truende skyer og regnvær de fleste deler av landet. Ett unntak er onsdag da Telemark og den sørlige delen av Østlandet vil få en del sol, selv om folk her må belage seg på grått vær og regn hele perioden, ifølge meteorologene.

SJEKK VÆRET DER DU BOR HER.

- Fra torsdag ser vi en liten bedring på Vestlandet og i Trøndelag. Et svakt høytrykk bygger ser opp i Norskehavet og vil bre seg inn mot denne delen av landet, sier Haga.

Helgeland kan få litt glede av trøndernes godvær.

- Det gir lite eller ingen nedbør, og temperaturer opp mot 20 grader, sier Haga.

Resten av landet kan vente seg litt sol, en del skyer og regn.

Temperaturen i Sør-Norge blir på mellom 17 og 22 grader avhengig av skydekket. Nord-Norge får det kjølig med mellom ti og 15 grader med regn og yr. Årsaken er kald pålandsvind fra Nordøst- og Nordvest.

Spitsbergen kan vente seg skyet vær og mellom sju og åtte grader, ifølge Meteorologisk institutt.

- Det er typisk for Spitsbergen på denne årstiden, sier Haga.

Varmere vær i vente

Mens det stabile høytrykket lar vente på seg, blir det sannsynligvis varmere. Sesongvarselet for perioden august til oktober antyder at det blir 1 til 1,5 grader varmere enn normalt de fleste steder, ifølge Meteorologisk institutt.

Store deler av Nordland og, Troms og indre strøk av Finnmark kan få det enda noe varmere. I de sørøstligste delene av Østlandet blir det opp mot en 1 grad varmere.

- Dette er middelverdien for alle tre månedene. Det kan være at en måned får høyere temperaturer enn de to andre, sier Haga.

Sesongvarselet gir derimot ikke svar på om drømmesommeren er på vei.

- Vi kan ikke si noe nå om når høytrykket kommer, eller om det kommer i det hele tatt. Men vi kan si at det ikke kommer denne uken, sier Haga. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus