Frykter at klær har ligget for lenge i vannet

Frykter at klær har ligget for lenge i vannet
Frykter at klær har ligget for lenge i vannet

Politiet frykter at klær har ligget for lenge i vannet til å gi nyttig informasjon om forsvinningen av Charlotte Moene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Plakater med etterlysning av den savnede 17-årige Charlotte Moene henger i flere butikkvinduer i Øvre Årdal i Sogn og Fjordane.

Foto på front: Fossefallet i elva Fardøla i Øvre Årdal i Sogn og Fjordaned der klær som kan ha tilhørt den savnede 17 år gamle Charlotte Moene ble funnet. (Begge bildene: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Politiet frykter at klærne som ble funnet i Fardølelva lørdag, har ligget for lenge i elva til å gi nyttig informasjon om forsvinningen av Charlotte Moene (17).

Mandag sendes klærne til rettsmedisinsk institutt, og politiet håper i det lengste at klærne som ble funnet, kan kaste lys over forsvinningen til Charlotte Moene.
- De har ligget så lenge i vannet at vi ikke er sikre på om det kan finnes noe der. Men klærne samsvarer med det hun hadde på seg, sier lensmann Kristen Olav Grøttebø i Årdal til NTB.

Overflatesøk

Politiet drev mandag overflatesøk på Årdalsvatnet med båter. De vil også avhøre venner og familie av Moene. Det vil også ble avklart om det er aktuelt å sette inn finske hunder som kan søke i vann, i aksjonen.

Tirsdag vil det bli satt inn undervannskameraer i søket etter den savnede jenta. Selv om det som trolig er klærne til Charlotte er funnet, ønsker politei fremdeles observasjoner fra Tyinstølen mandag.

Signalement samsvarer

- Mandag 9.7 klokken 20.25 gikk det en jente langs riksvei 53 ved Tyinstølen i østgående retning. Klokken 22.40, så ble den samme personen observert ved Tyinkrysset. Jenta hadde en tofarget jakke med et mørkt og et lysere felt. Hun hadde mørke småsko, opplyser lensmannen som ønsker å komme i kontakt med personer som har sett jenta.

Signalementet samsvarer med at det kan ha vært Charlotte som gikk langs veien. Og politiet legger vekt på at hun ikke var kledd for en fjelltur. Politiet har ingen spesielle mistanker om at det er skjedd noe kriminelt i saken. (©NTB)

Personvernpolicy