Hushovd på penicillin

Thor Hushovd er satt på penicillin etter at han våknet noe mer forkjølet enn da han la seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto på forsiden: Heiko Junge / SCANPIX

Thor Hushovd er satt på penicillin etter at han våknet noe mer forkjølet enn da han la seg.
- Jeg får håpe at den tar knekken på forkjølelsen jeg har pådratt meg. Jeg begynte med penicillinet i dag tidlig. Nå er det hviledag i dag og jeg håper at medisinen hjelper slik at jeg våkner bedre i morgen, forteller Hushovd til NTB.

Nettopp av den grunn kommer hviledagen i Tour de France beleilig. Den skal brukes til å hvile mest mulig, slappe av og å hente seg inn. På den måten håper han å gjennomføre årets Tour og å være med i kampen om å vinne den siste etappen i Paris.

Tenker på seieren

Årets Tour de France har vært både oppturer og nedturer for Grimstad-rytteren. På mange måter som fjorårets. Nordmannen startet greit med en god prolog. Så ble det en annenplass på den første etappen i England.
- Så var det et par dager hvor det gikk litt imot med velt og strekk i ryggen. Men så kom oppturen med seieren på den 4. etappen. Det gjør at jeg glemmer nedturene, forteller Hushovd.

Nordmannen ligger, etter den åttende etappen, på en fjerdeplass i kampen om den grønne poengtrøya. Belgiske Tom Boonen leder konkurransen foran tyske Erik Zabel og sørafrikaneren Robert Hunter fra Barloworld-laget. Opp til Boonen er det 70 poeng.
- Den er det ikke mye spenning om. Det er halvannen etappe opp til den, noe som er veldig mye. Men mye kan skje, sier Hushovd.

Dumt med McEwen

En av nordmannens argeste konkurrenter, Robbie McEwen, lå på plassen bak Hushovd, men han klarte ikke å komme i mål innenfor tidsgrensen og er dermed ute av etapperittet.
- Det er positivt, men samtidig mister vi et lag som er interessert i å kjøre inn et brudd. Nå jobber ikke Lotto-laget på sprintetappene. Nå har de andre mål med Cadel Evens som kan gå i brudd, sier Hushovd.

Men den norske sprinteren som vant spurttrøya for to år siden har en fordel i at hele Crédit Agricole-laget fortsatt er intakt.
- Vi er ni friske og sterke menn, og det er veldig bra. Og Julian Dean har igjen vist at han holder høyt nivå som opptrekker. Jeg forsøker å få ham til å fortsette på laget. På den fjerde etappen viste Dean at han er en av verdens beste opptrekkere, forteller Hushovd.

Nå har han blinket seg ut seiersmuligheter på den 11. etappen fra Marseille til Montpellier. I tillegg håper han på seier på både den 17. og den 18. etappen. Og på sisteetappen i Paris. (©NTB)

Personvernpolicy