Minst 80 drept av selvmordsbomber i Irak

Minst 80 drept av selvmordsbomber i Irak
Minst 80 drept av selvmordsbomber i Irak

Minst 80 personer er drept og 136 såret etter to separate bilbombeangrep i den nordlige byen Kirkuk i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Minst 80 mennesker skal være drept i to selvmordsangrep i Kirkuk i Nord-Irak mandag. Mange av de sårede er hardt brannskadd, ifølge politiet. (Foto: Reuters/Scanpix)

Minst 80 personer er drept og 136 såret etter to separate bilbombeangrep i den nordlige byen Kirkuk i Irak, ifølge politiet. En selvmordsbomber sprengte en lastebil i lufta på en markedsplass i byen, mens en bilbombe ble detonert ved en trafikkert gate.

Bilen med selvmordsbomben kjørte ifølge politiet rett inn i kontorene til ett av de kurdiske politiske partiene og utløste en eksplosjon som alene drepte minst 71 mennesker. Men det er stor frykt for at dødstallene vil øke.

Brannskader

- For de fleste av de sårede, inkludert kvinner og barn, er tilstandene kritisk på grunn av brannsår, sier politisjefen i Kirkuk, Barhan Habib Tayyib.

Politiet kjører rundt i byens gater med oppfordringer til befolkningen om å gi blod. Mange mennesker har strømmet til byens sykehus for å forhøre seg om tilstanden til slektninger og venner. Det var kontoret til Kurdistans patriotiske union som ble rammet.

Drept av veibombe

Fem soldater ble drept da kjøretøyet deres ble truffet av en veibombe nordøst i Bagdad mandag, ifølge politiet. En soldat ble også såret i angrepet, som skjedde i området Boubal-Shama. Området ligger nær en hovedvei som binder hovedstaden Bagdad sammen med Diyala-provinsen, hvor tusenvis av amerikanske og irakiske styrker mandag startet en stor operasjon for å drive ut islamistiske al-Qaida opprørere.

USA innleder offensiv

Rundt 8.000 amerikanske soldater innledet mandag en operasjon mot islamistiske al-Qaida opprørere sør i Bagdad. Hensikten med operasjonen, som blir kalt «Marne Avalanche», er ifølge militæret å minke strømmen av våpen og opprørere i den sørlige delen av hovedstaden, hvor amerikanske og irakiske styrker allerede kjemper hardt.

Tidlig mandag morgen fløy soldater i helikopter inn i et område ved elvedraget Euphrates, 35 kilometer sør for Bagdad. Militæret hevder dette området er et tilfluktsområde for al-Qaida opprørere. (©NTB)

Personvernpolicy