Meny

Tour-sjef avviser dobbeltmoral

Tour-sjef avviser dobbeltmoral

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-sjef Christian Prudhomme avviser at hans organisasjon driver med dobbeltmoral når de nekter Bjarne Riis å være med i rittet som teamsjef.

FOTO:

our de France-sjef Christian Prudhomme avviser at hans organisasjon driver med dobbeltmoral når de nekter Bjarne Riis å være med i rittet som teamsjef. (REUTERS/Benoit Tessier)

Tour de France-sjef Christian Prudhomme avviser at hans organisasjon driver med dobbeltmoral når de nekter Bjarne Riis å være med i rittet som teamsjef. Grunnen er at Amaury Sport Organisation (ASO), som står bak etapperittet som krysser Frankrike, har flere dopsyndere i sin organisasjon. Blant disse Bernard Thevenét som er VIP-vert i sponsorbyen. Franskmannen vant Tour de France i 1975 og 1977 og har senere innrømmet i en fransk avis at han brukte et hormonprodukt for å fullføre rittet.

Snakker varmt for doping

Bernard Hinault er en annen. Franskmannen dominerte etapperittet fra 1978 og vant sammenlagt fem ganger. Hinault har også stått fram som en mann som snakker varmt for doping. Han mener man bør vise et mer avslappet forhold til doping og også vise forståelse for de anstrengelser Tour-rytterne utsettes for. I 1981 uteble han fra en dopingkontroll som i dag er det samme som å innrømme at man har brukt stoffer.

ASO har også engasjert Richard Virenque som i 2000 innrømmet under en rettssak i Lille at han systematisk har brukt doping. Franskmannen vant klatretrøyen hele sju ganger. Ingen av dem har kommet i unåde hos Tour de France-organisasjonen, noe som derimot har skjedd for Bjarne Riis og Erik Zabel. Riis er blant annet utelatt i oversikten over vinnere av etapperittet. Prudhomme forklarer dette med at Riis selv har innrømmet at han jukset og at han ikke var en verdig vinner av Tour de France.
- Vår guide forholder seg til beslutningene fra Det internasjonale sykkelforbundet, sier Prudhomme.

At de ikke vil utelukke de tidligere nevnte rytterne forklarer sjefen for rittet slik:
- For oss er det viktig at man ikke blir dømt på ryktet, men på beviset eller innrømmelsen. Det er akkurat slik som i det virkelige liv.

Han avviser også at Riis er uønsket i rittet.
- Jeg har aldri sagt noe slikt. Det jeg har sagt er at det var sjokkerende å høre hans innrømmelse. Men han må forklare seg. Han er sjef for et lag og derfor er det at han ikke er her en god løsning. For ham, for oss, for hans lag og for Tour de France. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus