Meny

Nord-Korea har stengt atomreaktor

Nord-Korea har stengt atomreaktor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN-inspektører bekrefter at Nord-Korea har stengt sin eneste atomreaktor.

FOTO:

Nord-Korea sier de har holdt det de lovet, og det før fristen. Til venstre Nord-Koreas leder Kim Jong Il. REUTERS/Korea News Service

FN-inspektører bekrefter at Nord-Korea har stengt sin eneste atomreaktor.
- Våre inspektører er der. De bekrefter at reaktoren ble stengt i går, sa Mohamed ElBaradei i Seoul mandag. ElBaradei er sjef for FNs atomenergibyrå, IAEA.

Myndighetene i Nord-Korea opplyste søndag at hadde stengt sin eneste fungerende atomreaktor, som er en del av Yongbyon-anlegget nord for hovedstaden Pyongyang.
- Vi har holdt det vi har lovet og det før fristen. Det viser at vi står fast på å gjennomføre vår del av avtalen, sier en talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement til landets offisielle nyhetsbyrå KCNA.

Den nordkoreanske regjeringen har gått med på å avvikle atomvåpenprogrammet i bytte mot forsyninger av fyringsolje, ris og andre varer, i tillegg til store pengeoverføringer som lenge ble holdt tilbake.

De nordkoreanske lederne innrømmet i 2002 at det hadde et hemmelig program for anriking av uran. Striden om landets atomanlegg har pågått siden da, og den spisset seg til da Nord-Korea i fjor gjennomførte en atomprøvesprengning. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus