Minst fem drept i jordskjelv

Minst fem drept i jordskjelv
Minst fem drept i jordskjelv
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fem mennesker omkom i japansk jordskjelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:

Ved kjernekraftanlegget i byen Kashiwazaki brøt det ut brann i en transformatorstasjon, men ifølge talsmenn for kraftverket skal det ikke være fare for radioaktiv stråling. Selve atomreaktoren ble automatisk stengt. (Reuters/Scanpix)

En mann står foran et sammenrast hus i den japanske byen Kashiwazaki, nord i landet. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.En mann står foran et sammenrast hus i den japanske byen Kashiwazaki, nord i landet. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.

Tokyo (NTB-AP-Reuters): Minst fem mennesker er omkommet og over 400 skadd, etter at et kraftig jordskjelv rystet det nordvestlige Japan mandag. Et kraftig etterskjelv rammet landet noen timer etter det første skjelvet.

Ifølge sykehuskilder mistet to eldre kvinner livet etter at huset de bodde i raste sammen over dem. To andre kvinner og en mann er også meldt døde. Over 400 skal være brakt til sykehus med større eller mindre skader, i hovedsak brudd- og sårskader.

I samme by forserer en syklist store sprekker i veien. Foto: Reuters/Kiyosho Ota.I samme by forserer en syklist store sprekker i veien. Foto: Reuters/Kiyosho Ota.

Skjelvet utenfor Niigataprovinsen, som skjedde 10.13 lokal tid, ble målt til 6.8 på Richter-skalaen. Det kunne også merkes i hovedstaden Tokyo og området rundt, der øyenvitner forteller at høyhus svaiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelvet, som hadde sitt episenter i Japanhavet om lag 60 kilometer fra Niigataprovinsen, utløste også små tsunamibølger, med en høyde på om lag 50 centimeter.

Et tog ble kastet over på siden av de voldsomme kreftene. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.Et tog ble kastet over på siden av de voldsomme kreftene. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.

Flere bygninger i byen Kashiwazaki ble ødelagt eller skadd i skjelvet.

Et kraftig etterskjelv, som målte 5.6 på Richter-skalaen, rammet Niigataprovinsen klokken 15.37 lokal tid. Det skal ikke være sendt ut tsunamivarsel etter skjelvet.

Ved kjernekraftanlegget i byen brøt det ut brann i en transformatorstasjon, men ifølge talsmenn for kraftverket skal det ikke være fare for radioaktiv stråling. Selve atomreaktoren ble automatisk stengt.

Det kraftige jordskjelvet førte til at flere hus i byen Kashiwazaki raste sammen. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.Det kraftige jordskjelvet førte til at flere hus i byen Kashiwazaki raste sammen. Foto: Reuters/Kiyoshi Ota.

Også andre kjernekraftverk i området ble stengt og undersøkt for mulige skader etter skjelvet, men det var ingen rapporter om radioaktive lekkasjer.

Det ble også meldt om strømbrudd flere steder. Trafikken med hurtigtogene ble også stoppet.

Et jordskjelv som rammet Niigataprovinsen i oktober 2004 kostet 65 mennesker livet. (©NTB)

Saken er oppdatert klokken 12.18.