Brasil knuste Argentina i Copa America

Brasil vartet opp med sambafotball da favoritten Argentina ble knust natt til mandag.

Brasils Gilberto Silva (t.v) og Juan holder trofeet etter å ha vunnet Copa America-finalen. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci

Argentinerne har vært i storform i turneringen og var favoritter i finalen, men gultrøyene fra Brasil storspilte. Og nettopp favorittstempelet til argentinerne var noe av det første den brasilianske landslagssjefen angrep da han møtte pressen etter sin første tittel som sjef.

- Slo alles favoritt

- Mine spillere demonstrerte at de er kapable til å gjøre store ting. Argentina var pressens og alles favoritter. En fotballkamp blir avgjort på banen i løpet av 90 minutter, sa Dunga.

Julio Baptista ga sambalaget ledelsen allerede etter fire minutter. Han dro av en forsvarer og skjøt vakkert i motsatt kryss. Pangåpningen ga argentinerne en støkk, og verre skulle det bli. Fem minutter før pause var kaptein Roberto Ayala uheldig og satte ballen i eget nett da han prøvde å klarere et innlegg.

Med 2-0 ved pause, kunne Brasil slappe mer av i 2. omgang. Men innbytter Daniel Alves var lysten på å vise seg fram. 20 minutter før slutt økte han til 3-0 og punkterte kampen. Ti minutter før slutt fikk Argentinas Carlos Tevez annullert et mål for offside. Verken Tevez eller Lionel Messi klarte å sette sitt preg på finalekampen.

- Gjør meg sint

stilte i Copa America uten stjerner som Kaka og Ronaldinho, men Dungas mannskap forsvarte likevel Copa-trofeet. Gultrøyene har vunnet fire av de fem siste turneringene.

- Mange har kritisert laget vårt, men vi er mestere, sa turneringens toppscorer med sine seks mål, brasilianske Robinho.

Naturlig nok var ikke de argentinske spillerne like fornøyde:

- Vi visste at vi måtte være våkne i dag, i stedet sovnet vi. Det gjør meg sint at vi ikke klarer å vinne og avslutte en fantastisk turnering på en bedre måte, sa Carlos Tevez.

- Et tap som dette går langt inn i sjelen di, sa midtbanespilleren Esteban Cambiasso. (©NTB)

KAMPFAKTA:
Brasil - Argentina 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Julio Baptista (4), 2-0 Roberto Ayala (selvmål, 40), 3-0 Daniel Alves (69).