Meny

Alkoholfritt øl populært

Alkoholfritt øl populært

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere og flere nordmenn bytter ut pilsen med alkoholfritt øl.  

Aaas bryggeri har hatt en så stor interesse for alkoholfritt øl at de har lansert et eget sommerøl uten alkohol. Bryggeriet har økt salget av alkoholfritt øl med 36 prosent hittil i år sammenlignet med samme periodet i fjor. Salget av vørterøl har økt med 11 prosent.

- Smaker ikke forskjell

Thorbjørn Skogvold kulturmedarbeider i Aas bryggeri, sier til nyhetsbyrået Newswire at nordmenn drikker øl på grunn av smaken og ikke rusen. Det er ikke alle som klarer å smake forskjellen på øl med og uten alkohol, forteller han.

- Alkoholfritt øl blir brygget som annet øl, men prosessen stanses tidligere slik at alkoholen ikke får utviklet seg. Det er derfor liten forskjell på smaken, sier Skogvold.

Han tror at årsaken til at mange bytter ut pilsen med alkoholfritt øl er promillegrensen.

- Etter at promillegrensen for motorførere ble redusert fra 0,5 promille til 0,2 har mange gått over til alkoholfritt øl for å være på den sikre siden, påpeker Skogvold.

Stor økning

Det fine været i Nord-Norge har gjort at all ølsalget har gått opp, men størst har økningen vært for alkoholfritt øl. Mack bryggeriet i Tromsø har solgt 40 prosent mer alkoholfritt øl i juni og juli måned sammenlignet med samme perioden i fjor, forteller administrerende direktør Harald Bredrup.

- Alkoholfritt øl har blitt et reelt alternativ til alkoholholdig øl og mineralvann, sier Bredrup.

Alternativ til maten

Ringnes har også fått være med på den alkoholfrie bølgen.

Kommunikasjonssjef i Ringnes Hanne Bugel sier bryggeriet har solgt 11 prosent mer alkoholfritt øl i juni måned i år enn på samme tiden i fjor.

- Vi ser at flere og flere nordmenn ønsker et alkoholfritt alternativ til maten, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus