Meny

Øltørste nordlendinger

Øltørste nordlendinger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solfylte dager i nord har ført til rekordsalg av øl.

Populært i sola
Nordlendinger har drukket så mye øl i varmen, at det snart ikke er mer igjen. ( Foto: Scanpix)

I sommersola har nordlendinger supet i seg 200.000 flere bokser øl enn i fjor. Det fører til at Mack ølbryggeri i Tromsø sannsynligvis går tom for det ordinære boks-ølet allerede neste uke, melder nordlys.no.

- Ølomsetningen i dagligvaren i Nord-Norge har totalt økt med 17 prosent fra begynnelsen av juni til i dag. Hittil i juli har økningen vært på hele 22 prosent, sier en fornøyd bryggeri-direktør Harald Bredrup til nettavisa.

-Problemet er boksene

Ordinære ølsorter er det en kontinuerlig produksjon av, mens mengden av det originale sommerølet og også typen "Smrprty" fastsettes tidlig på året. Dette er spesielt av hensyn til boksproduksjon. Derfor er det altså mulig å gå tom for den sommerlige drikken.

Bredrup forklarer til nordlys.no at det bare tar tre uker fra man setter nytt øl til brygget er ferdig, men at det er en mager trøst når det mangler bokser å fylle det i.

Formiddags-øl

Utelivsbransjen nyter også godt av det deilige været. Vertshuset Skarven er et populært sted i sommermånedene, og øltapper og servitør Hein Trum bekrefter at de nyter godt av sola.

- Vi har tappet masse øl nå i godværet. Folk kommer til uteserveringa allerede når vi åpner klokka 12, forteller han, og håper på fortsatt sollykke.

( Forsidefoto: Scanpix)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus