Google gir deg gratis storfilmer

Google har konsentrert seg mye om å fjerne ulovlig materiale fra YouTube. På deres originale videoside kan du derimot se helaftens spillefilmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekst:
Artikkelen er levert av Teknofil.no og skrevet av Ole Morgen Knudsen.

Vil du se Spiderman 3, 300 eller Pans Labyrint helt gratis, så gir Google video deg muligheten.

Her finner du angivelig nemlig flere helaftens blockbuster filmer om du takler litt dårlig kvalitet.

Les også:
YouTube-kameraene.
MySpaceTV utfordrer YouTube.
Dra på sightseeing med Google.

Dårlig oppfølging
Før Google kjøpte opp nettsiden YouTube lanserte de sin egen videoside kalt Google Video. Nettsiden tok aldri helt av, og Google bestemte seg til slutt for heller å kjøpe opp YouTube og satse på denne.

Mens de har jobbet hardt med å overvåke og fjerne opphavsrettighetsbeskyttet materiale fra YouTube har det tydeligvis vært liten fokus på den gamle nettsiden. Her ligger det nemlig flere hele spillefilmer som du kan nyte helt gratis i din egen stue.

Mens Google ikke har vært fullt så konsentrert om innholdet på denne siden er det andre som har fulgt nøye med.

Får kritikk
Den amerikanske organisasjonen National Legal and Policy Center (NLPC) mener de så sent som sist lørdag hadde tilgang til 50 filmtitler via siden.

- Det er vanskelig å vite med sikkerhet om de 50 titlene på listen er lagt opp lovlig. Men det er nært å tro at mye av materialet har blitt lagt opp uten eierens viten og tillatelse, sier styreformann i NLPC, Ken Boehm til Reuters.

De retter nå hard kritikk mot at Google ikke filtrerer innholdet som blir lagt opp, og at de ikke har oversikt over hva som ligger ute via deres servere.

Ifølge Comon.dk mener NLCP at det er ironisk at ikke Google har innført filtre som filtrerer materiale som bryter med opphavsretten.

Ikke vårt ansvar
Google mener på sin side at dette ikke er deres ansvar.

- Vi forlanger at den som laster opp materiale har rett til å gjøre det. Det forlanger vi for alt innhold som blir lagt opp på våre servere, uansett om det er store selskaper eller kreative enkeltpersoner. Vi samarbeider med rettighetseierne for å identifisere og fjerne materiale som bryter med reglene. Men intet system er helt sikkert, sier talsmann for Google, Gabriel Stricker, ifølge Comon.dk.

Ikke fornøyde
NLCP er ikke fornøyde med Google sin unnskyldning. De mener Google må klare å innføre like gode rutiner som mindre videonettsteder.

På listen over titler som angivelig ligger på Google Video finner du også Saw 3, Cars og Harry Potter og Ildberget.

Se hele listen her (ekstern link).

Saken er levert av ABC Nyheters mediepartner Teknofil.no.

Personvernpolicy