Meny

Tyrkia sender soldater mot Irak-grensen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia har økt antallet soldater i den sørøstlige delen av landet til over 200.000.
De fleste er stasjonert langs grensa mot Irak, ifølge kilder i sikkerhetsstyrkene.

Den uvanlig omfattende styrkeoppbyggingen er et ledd i kampen mot kurdiske opprørere som opererer på begge sider av grensa mellom Tyrkia og Irak.

Bare de siste to dagene er to soldater og to opprørere drept i den østlige delen av Tyrkia. Siden begynnelsen av året er over 200 personer drept i kampene, ifølge en tyrkisk menneskerettsorganisasjon.

Det er kjent at den tyrkiske hæren flere ganger har skutt granater mot mål lengst nord i Irak, og sendt soldater på korte raid over grensa. Hærsjefen Yasar Buyukanit har gjentatte ganger bedt regjeringen om å godkjenne en større operasjon for å få bukt med opprørere som skjuler seg i den irakiske delen av Kurdistan.

Iraks utenriksminister Hoshiyar Zebari ba tidligere denne uken om dialog med NATO-medlemmet Tyrkia for å løse konflikten i grensetraktene. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus