Politiet frykter at 17-åring har omkommet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal etter helgen søke med undervannskameraer og likhunder i vann etter savnede Charlotte Moene (17) i Øvre Årdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har nå gått fra leteaksjon til å søke etter Charlotte Moene i vann. Det betyr at vi leter etter en person vi tror har omkommet, sier politimester Johan Brekke i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Moene har vært savnet siden mandag formiddag.

Politiet i Sogn og Fjordane etterlyste Charlotte Moene via Europol fredag, som mener det ikke er noen dramatikk i at de nå etterlyser 17-åringen i Europa.

- Dette er en del av våre rutiner når vi etterlyser folk som er savnet. Vi har ingen indikasjoner på at hun er i utlandet, sier Brekke til NTB.

Politiet har avtale mandag om undervannskameraer som skal søke i Årdalsvatnet. De prøver også å få likhunder som kan søke i vann fra Finland.

- Finland er det landet i Norden som har kompetente hunder som kan søke i vann. Vi er nå i gang med å opprette kontakt med politiet der, og håper det går i orden så raskt som mulig, sier Brekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En utrykningsleder fra Kripos er i Årdal for å bistå politiet for å se om det er noe som burde gjøres som ikke allerede er blitt gjort.

Torsdag valgte politiet å avslutte søk på land, men Brekke understreker at de gjenopptar søket hvis de skulle få ny informasjon som indikerer at hun befinner seg på land. Politiet har ingen konkrete mistanker om at det har skjedd noe kriminelt, og vil ikke bruke ordet etterforskning om saken. (©NTB)