Meny

Kidnappet 3-åring løslatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treåringen som ble bortført i Nigeria torsdag, er sluppet fri, ifølge guttens far.

- Jeg er glad for at min sønn er blitt løslatt. Han er på vei hjem til palasset nå, fortalte faren Eze Francis Amadi torsdag ettermiddag. Amadi er en av lederne for den etniske gruppen Iriebe sørvest i Nigeria.

Kidnapperne krevde nærmere en halv million kroner for å gi gutten tilbake, men en talsmann for Amadi-familien sier det ikke er blitt utbetalt løsepenger.

Treåringen ble bortført da han ble kjørt til skolen av familiens sjåfør torsdag. Kidnapperne blokkerte veien med sin egen bil og fikk tatt gutten med seg, ifølge politiets talskvinne Ireju Barasua.


Kidnappinger for å få løsepenger er vanlig i Nigerdeltaet, men inntil nylig har det ikke vært vanlig at barn er blitt bortført. Kidnappingen av Francis Samuel Amadi skjedde imidlertid bare fire dager etter at tre år gamle britiske Margaret Hill ble løslatt av kidnapperne som bortførte henne mens hun var på vei til skolen i Port Harcourt i Nigerdeltaet. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus