Madrugada-gitarist Burås er død

Madrugada-gitarist Burås er død
Madrugada-gitarist Burås er død

Madrugada-gitarist og låtskriver Robert Burås (31) døde i Oslo i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Burås
• Robert Burås, født 12. august 1975, kommer fra Vassdalen i Narvik kommune. Han var gitarist i det norske rockebandet Madrugada.
• Bandet har gitt ut albumene «Industrial Silence», «The Nightly Disease», «Grit» og sist «The Deep End» fra 2005.
• Med Madrugada har Burås blitt belønnet med Spellemannprisen hele fem ganger. Tre av Spellemannsprisene fikk de i 2005 da bandet fikk prisen for Årets Spellemann, og i tillegg vant i klassene for rock og årets hit.
• I det ikke mindre kritikerroste bandet My Midnight Creeps gikk Burås under psevdonymet Bobby Cagehill og var også vokalist. My Midnight Creeps har gitt ut to plater: «My Midnight Creeps» fra 2005 og «Histamin», som kom ut i mars i år.

ABC Nyheter ga albumet Histamin 9 av 10 poeng.

For to uker siden spilte Robert Burås og My Midnight Creeps under første dag av Hovefestivalen.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX.

Robert Burås skal ha blitt funnet død i sin leilighet i Oslo i går kveld. Burås, opprinnelig fra Vassdalen i Narvik kommune, har i lang tid vært regnet som en av Norges beste gitarister.

Ifølge Adresseavisen ble Burås funnet av en en bandkollega da vedkommende tok seg inn i leiligheten hans i går kveld.

Politiet fikk melding om den tragiske hendelsen klokken 21.15, men ønsker ikke å kommentere saken noe utover at det ikke var noe mistenkelig rundt dødsfallet, skriver Adresseavisen.

Etter planen skulle Burås opptre på Stavernfestivalen i kveld med sitt andre band My Midnight Creeps. Bandet skulle også opptre på Steinkjerfestivalen 18. august.

En pressemelding ble nylig sendt ut av bandkollegaer, managementet Stageway og plateselskapet EMI:

Vår kjære venn, Robert Burås, gikk bort 12.07.07. Han ble 31 år gammel.

Robert viet sitt liv til musikken. Han var gitarist og låtskriver i Madrugada i 12 år. Det siste året brukte han til sitt band My Midnight Creeps, samt låtskriving og innspilling av et nytt Madrugada-album. Robert gikk bort i en tid da han var på sitt mest kreative. Gjennom det han har gjort på plate, og fra scenen i inn- og utland har han satt et evig preg på norsk rockhistorie.

Alle som kjente og jobbet sammen med Robert vil huske han som et generøst og varmt menneske som levet og åndet for musikken. Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet.

Våre tanker går til hans nærmeste familie. Vi ber nå om at Roberts familie og venner får ro i sorgen.

Pressemeldingen er signert Frode Jacobsen og Sivert Høyem i Madrugada, Per Eirik Johansen i EMI og Arne Svare fra Stageway.

Personvernpolicy