Meny

Mobilen har gjort deg dummere

Mobilen har gjort deg dummere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du glemt hvordan livet var før du fikk mobiltelefon? Sannsynligvis er det flere ting du ikke husker.
Mobil-mania
Mobilens inntog har gjort kommunikasjon lettere, men det å huske vanskeligere. Foto: Flickr.com.

Ifølge en studie som ble sluppet fredag har den voldsomme spredningen av mobiltelefonen og andre hånholdte datamaskiner, som kan lagre ubegrenset med personlige opplysninger for deg, skapt en hel generasjon som ikke kan huske selv de enkleste ting, skriver Reuters.

En fjerdedel av de spurte fortalte at de ikke husker hjemmenummeret sitt, mens to tredjedeler ikke husket mer enn tre bursdager til venner og familie.

Det var et klart skille mellom de yngre som ble spurt sammenlignet med de eldre. De under 30 husket færre bursdager enn de over 50, ifølge studien.

To tredjedeler av de spurte fortalte at de stolte på at telefonen eller en håndholdt datamaskin når det gjaldt å huske slike detaljer.

- Folk har mer å huske på nå til dags, og de stoler mer på teknologien til å hjelpe dem med det, sier Ian Robertson, som er psykologiprofessor ved Trinity College i Dublin.

Mer enn 3000 mennesker ble spurt om sin hukommelse i løpet av de to siste ukene ved hjelp av Puzzler Brain Trainer Magazine.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus