Meny

Kampen mot korrupsjon nytter

Kampen mot korrupsjon nytter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fattige afrikanske land har gjort store fremskritt i kampen mot korrupsjon og dårlig styresett
Foto:

Scanpix

 

Land som Sierra Leone, Angola, Liberia og Rwanda er blant de landene som har hatt en positiv utvikling, det viser en rapport fra verdensbanken. Utviklingsminister Erik Solheim er fornøyd med resultatene.

- Det er svært gledelig at flere av de fattigste landene i Afrika kan vise til gode resultater i innsatsen for å bedre styresettet og bekjempe korrupsjon. Rapporten viser at det er mulig å foreta betydelige forbedringer over relativt kort tid, sier utviklingsministeren.
Rapporten gis ut hvert år og vurderer blant annet pressefrihet, politisk stabilitet, og rettsvesenet i tilegg til korrupsjon. Denne rapporten vurderer 212 land i tiårs perioden 1996-2006.

God utvikling

Rapporten fremhever positive trekk som:

● Flere fremvoksende økonomier i Øst-Europa og Latin-Amerika.

● Kampen mot korrupsjon og godt styresett har stor effekt på den økonomiske og sosiale utviklingen i fattige land. Land som viser vilje til å styrke antikorrupsjonsarbeidet kan oppnå betydelige forbedringer i bl.a. levesett, analfabetisme, likestilling og barnedødelighet.

● Mange av de fattigste afrikanske landene har opplevd betydelige forbedringer på styresett og korrupsjonsbekjempelse.

Fattigdom og korrupsjon

Utviklingsministeren mener resultatene forsterker ideen om at korrupsjon og fattigdom henger sammen.

- Konklusjonen i rapporten bekrefter mitt syn på at kampen mot korrupsjon er en kamp mot fattigdom. Korrupsjonen påvirker de aller fattigste menneskene i mye større grad, og hvis vi kan gjøre noe med korrupsjon i fattige land, kan det ha enorme utviklingsmessige effekter, sier utviklingsministeren Erik Solheim.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus