Åpen for alle - alltid

– Skal knuse ekstremistene i Pakistan

– Skal knuse ekstremistene i Pakistan
– Skal knuse ekstremistene i Pakistan
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert hjørne av Pakistan skal renskes for islamistiske ekstremister, lover president Pervez Musharraf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Begraves
Pakistanske arbeidere graver for soldatene som ble drept under stormingen av Den røde moské i Islamabad. (Foto: REUTERS/Mian Khursheed/SCANPIX)

Islamabad (NTB-DPA-AP-AFP): Samtidig spår en islamistleder islamsk revolusjon i landet.

Musharraf mener stormingen av Den røde moské var uunngåelig fordi moskeen var et senter for ekstremisme.

- Jeg er lei meg for de mange tapene av liv i denne operasjonen, men den var unngåelig for Pakistan, sier presidenten.

- Det er ikke slutt på terrorisme og ekstremisme i Pakistan. Vi har bestemt oss for at vi vil få bort ekstremisme og terrorisme uansett hvor det måtte eksistere. Det skal bekjempes i hvert et hjørne av Pakistan, understreket Musharraf i en tale til folket torsdag.

I løpet av de neste seks månedene vil sikkerhetsstyrkene langs den pakistansk-afghanske grensen bli utstyrt med moderne våpen, inkludert stridsvogner, for å være klar for kampen mot terrorismen, sier presidenten.

- Kampene fortsetter

Maulana Abdul Aziz, moskélederen som ble arrestert da han forsøkte å rømme utkledd i burka, fikk lov til å delta i broren Abdul Rashid Ghazis begravelse torsdag. Han lovte at kampene vil fortsette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det som har skjedd de siste dagene, er ikke skjult for noen. Hvis Gud vil, vil Pakistan oppleve en islamsk revolusjon snart. Martyrenes blod vil bære frukter, sa Aziz.

- Vi vil ikke bøye oss for undertrykkende ledere. Kampen vår vil fortsette. Det er mange Ghazier igjen til å bli martyrer, fremholdt han.

Roste hæren

Musharraf roser hæren for innsatsen under stormingen av Den røde moské og sier moskeen og den islamske skolen for kvinner nå er blitt «fri fra terrorister». Han oppfordrer de mange tusen islamske skolene, eller madrassaene, i landet til moderasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ber menneskene som styrer disse skolene, de religiøse lederne, om å lære bort de ekte verdiene av islam og ta tankene bort fra ekstremisme, fremholdt Musharraf.

Gravlagt

Militante islamister som ble drept under stormingen av moskeen i Islamabad, ble gravlagt torsdag, mange uten slektninger til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakistanske medier melder at tallet på drepte er mye høyere enn det myndighetene opererer med. Hundrevis av lik ble brakt fra likhus til to gravplasser i utkanten av byen, ifølge pakistanske Daily Express.

De offisielle dødstallene etter de siste dagenes kamper ved moskeen er satt til 75 opprørere. I tillegg ble ni soldater drept. Den pakistanske hæren sier at forkullede lik av 19 personer drept under stormingen kan inkludere kvinner og barn. (©NTB)