Meny

Helbom for Hushovd

Helbom for Hushovd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske Filippo Pozatto spurtet best og vant torsdagens etappe av Tour de France. Tor Hushovd ble skadet
Liquigas-rytter Pozatto snek seg centimetere foran Oscar Freire (Radobank) og tok Italias første etappeseier i årets Tour de France.
Sylvain Chavanel, Cofidis, og Philippe Gilbert, Francaise des Jeux, lå lenge ensomme i tet, men ble innhentet da det gjensto halvannen mil av den 182 kilometer lange etappen mellom Chablis og Autun. Chavanel forsøkte seg på egen hånd, men det viste seg å være nytteløst.
Inn mot mål var det flere ryttere som forsøkte å riste av seg konkurrentene, men det ble et skikkelig spurtoppgjør som avgjorde den kuperte etappen. Erik Zabel tok over den grønne poengtrøya fra Tom Boonen

Ryggen låste seg

Thor Hushovd var også torsdag nede og fikk smertestillende av Credit Agricoles leger, men klarte ikke å følge opp onsdagens bragd. Grimstad-syklisten kom i mål hele 14 minutter etter vinneren.
- Ryggen slo seg vrang i begynnelsen av etappen. Bena mine visnet, sa Hushovd som måtte ha hjelp av to lagkamerater med å komme seg i mål før tidsfristen.
Trolig dreier det seg om en skiveutglidning, men Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll kunne ikke si noe sikkert. Crédit Agricole-rytteren skal få behandling av osteopat torsdag kveld.
Kurt Asle Arvesen gjorde en fremragende jobb med å hjelpe Cancellara til å beholde den gule ledertrøyen. Han hjalp også Carlos Sastre opp i hovedfeltet etter en velt.
- Jeg kunne ha kjørt helt inn, men valgte å slippe før den siste bakken. En skikkelig bonus å fortsatt ha den gule trøyen i laget, sa Hushovd.

Krise i Astana

En av sammenlagtfavorittene, Astanas Aleksandre Vinokourov, gikk i bakken drøye to mil før mål og så ut til å ha svært vondt. Kasakhstaneren fikk en stort sår på høyre lår. Han tråkket voldsomt de siste kilometerne, men kom i mål ett minutt og 20 sekunder bak vinneren. Andreas Klöden veltet også i løpet av etappen, som utviklet seg til et mareritt for Astana. (©NTB) 
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus