Tenåringer tatt med kokain for flere millioner kroner

Tenåringer tatt med kokain for flere millioner kroner
Tenåringer tatt med kokain for flere millioner kroner

To seksten år gamle jenter fra London har blitt pågrepet i Ghana med kokain til en verdi av 3 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:

Jentene ble pågrepet i Accra av ghanesisk narkotikapoliti med 6,5 kg kokain i bagasjen deres, melder London Times. De to tenåringsjentene hadde fortalt foreldrene deres at de skulle på klassetur til Frankrike.

Sjokkert over jentenes alder

- Det at man bruker så unge jenter til å smugle narkotika for seg viser hvor hensynsløse narkotikaligaene er, sier Tony Walker sjef for et ghanesisk- britisk narkotikabekjempelse prosjekt. Samarbeidet startet i november 2006 for å stanse den økende smuglingen fra Ghana.

Vest-Afrika stoppested for smuglere

FNs narkotikabekjempelsesorgan UNODC skriver i sin årsrapport at Vest-Afrika har blitt et sentralt område for narkotikahandel. De har pekt ut området som et viktig stoppested for latinamerikanske kokainligaers eksport til Europa.

Personvernpolicy